Home Servicii De ce este mai avantajos sa locuiesti la casa si nu la bloc?

De ce este mai avantajos sa locuiesti la casa si nu la bloc?

by Dinu Alexandra

O casa sau un apartament? Multe persoane considera ca este mult mai comod sa locuiesti la bloc decat la casa. Altii considera ca nu se poate compara nimic cu confortul si intimitatea unei case. Decizia de a cumpara o locuinta noua, fie ea apartament, garsoniera sau casa pe pamant, depinde de fondurile pe care le aveti la dispozitie, dar si de preferintele dvs.

Viata la bloc

Daca nu va place sa impartiti scarile, holul de la intrare, spatii de depozitare, un apartament s-ar putea sa nu fie potrivit pentru dvs. Cele mai multe apartamente sunt inchiriate si, daca cumparati unul, va trebui sa acceptati anumite obligatii ca locatar, in general cele referitoare la administrarea blocului.

In multe blocuri din tara exista un administrator care se ocupa cu cititul apometrelor si cu chestiunile administrative ale cladirii. Va trebui sa fi dispus sa il primesti sa verifice periodic consumul de apa al apartamentului. In plus, asa cum este normal, deciziile care se iau la nivelul blocului (modernizari, reparatii, interventii etc) se vor lua in baza deciziei majoritatii, ceea ce inseamna ca nu depind in totalitate de tine.

O alta trasatura caracteristica vietii la bloc este capacitatea de a coabita cu vecinii, fara a deranja sau a fi deranjat. Pentru multe persoane un vecin mai zgomotos sau o familie cu copiii mici poate fi un calvar. Sa nu mai vorbim despre petreceri, care daca se prelungesc prea mult sau devin prea zgomotoase, pot atrage reclamatii la politie.

Un alt dezavantaj il constituie spatiul unui apartament, care de cele mai multe ori este insuficient pentru o familie, mai ales daca are si copii.

Exista si avantaje privind viata intr-un apartament. De exemplu, nu va trebui niciodata sa dai zapada din curte, sa repari gardul, sa platesti pentru intretinerea gazonului etc. In plus, costurile de intretinere a unui apartament sunt mult mai mici decat cele pentru intretinerea unei case.

Viata la casa

Daca iubiti sa traiti in aer curat, sa va bucurati de spatiu alaturi de copii, atunci trebuie sa va cautati o casa, asa cum sunt case de vanzare in Baneasa.

Principalul avantaj al vietii la casa este independenta. Nu trebuie sa-ti faci griji de ceea ce vor spune vecinii tai cand dai o petrecere cu muzica tare. Pe de alta parte, aceasta independenta poate fi un dezavantaj. Cand plecati in vacanta, nimeni nu are grija de casa dvs, doar daca veti avea niste vecini de care sunteti foarte apropiati. Altfel, poate foarte usor cineva sa iti sparga locuinta.

Al doilea avantaj este spatiul. Intr-o casa pe pamant veti avea mult mai mult spatiu decat intr-un apartament. Veti avea propria gradina, aveti intotdeauna loc pentru a va parca masina, doar ca trebuie sa le intretineti singuri. Trebuie sa tundeti iarba, sa dati zapada etc. Desigur, puteti angaja pe cineva sa faca aceste lucruri, dar asta costa.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil