Home Utile De ce sa alegi cauciucuri de iarna si nu all season?

De ce sa alegi cauciucuri de iarna si nu all season?

by Dinu Alexandra

Din comoditate, din dorinta de a face o economie la bugetul familiei, conducatorii auto aleg sa investeasca in anvelope all-season, potrivite pentru vara si iarna, pentru conditii meteo vitrege, dar si pentru conditii normale de temperatura, anvelope care sunt mai ieftine, nu necesita schimbare de doua ori pe an, insa care se vor toci foarte repede. Unii soferi chiar se intreaba de ce ar avea nevoie de cauciucuri de iarna, atata timp cat au posibilitatea de a investi in modelele all season. Motivele sunt simple, insa depinde de rationamentul fiecarui conducator auto in parte.

Avantaje si dezavantaje anvelope All Season

Anvelopele All Season sunt construite in asa fel incat sa ofere o plimbare linistita, o durata de viata suficient de lunga a benzii de rulare si o performanta crescuta pe tot parcursul anului. Pneurile ofera performante destul de versatile, fiind proiectate sa functioneze in mai multe conditii, chiar si pe drumuri umede sau de iarna. Toate anvelopele all-season sunt concepute pentru a oferi beneficii atat vara, cat si iarna.

Cu toate acestea, anvelopele All-season nu ofera aceleasi cantitati de aderenta extrema si manipulare ascutita a anvelopelor de vara, nefiind concepute pentru a face fata conditiilor extreme de iarna. Acestea reprezinta o optiune ideala pentru conducatorii auto care traiesc in conditii climatice moderate sau care nu isi scot masina pe perioada iernii decat pe drumuri scurte.

Cele mai citite articole

Avantaje si dezavantaje cauciucuri de iarna

Cauciucurile de iarna ofera mult mai multe avantaje utilizatorilor. Cand vine vorba de condusul pe timpul iernii, alegerea anvelopelor de iarna este prioritara. De la ninsori grele si pana la gheata, drumurile sunt imprevizibile, ceea ce inseamna ca anvelopele trebuie sa ofere tractiune. Gheata, zapada si temperaturile scazute sunt foarte bine intampinate de anvelopele de iarna special concepute pentru a rula in conditii de iarna dificile.

Compusii din cauciucurile de iarna sunt proiectati sa ramana flexibili, permitandu-le sa aiba o aderenta foarte buna pe drum, in orice conditii meteo. O alta caracteristica importanta a cauciucurilor de iarna este adancimea santurilor si modelele unice ale benzii de rulare care reduc acumularea zapezii si au rolul de a asigura o buna tractiune pe zapada.

Mai mult decat atat, cauciucurile de iarna prezinta un numar foarte crescut de margini si densitati mari din spuma. Anvelopele de iarna se vor dovedi cu siguranta cele mai bune pentru iernile din Romania. Pentru conducatorii care cunosc modul in care se deruleaza anotimpul rece de obicei in zona in care locuiesc, pentru cei care stiu ca exista o perioada limitata in care drumurile sunt inghetate si pline de zapada, cauciucurile de iarna reprezinta o conditie necesara de siguranta, care le poate salva chiar viata.

Schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna trebuie sa fie realizata la timpul potrivit. In plus, este recomandata instalarea unui set complet de anvelope. Schimbandu-le doar pe cele din fata, exista posibilitatea ca anvelopele din spate sa alunece. Anvelopele all-season pot fi folosite de primavara, pana la inceputul iernii, temperatura fiind un factor decizional important pentru soferi.

Cele mai citite articole

You may also like