Home Utile Dedurizatoare apa pentru apa fara calcar

Dedurizatoare apa pentru apa fara calcar

by GetLokal.ro

Duritatea apei in Romania variaza foarte mult in functie de regiune si depinde de subsolul geologic respectiv. Tehnologia apei municipale depinde de circumstantele respective. Daca locuiesti intr-o regiune cu duritatea mare a apei, automat trebuie sa te astepti la costuri mai mari ale facturilor, pentru ca municipalitatea trebuie sa cheltuiasca mai multi bani pentru dedurizarea apei, fata de ​​alte regiuni. 

Toata lumea vrea sa aiba apa potabila sanatoasa si utilizabila. Acest lucru este asigurat de sistemele locale de dedurizare a apei. Daca locuiesti intr-o regiune in care furnizorul de apa nu a instalat un sistem de decalcifiere, ar trebui sa te gandesti la achizitionarea de dedurizatoare apa, pentru a-ti crea propriul sistem.

Aproximativ jumatate din gospodarii trebuie sa se descurce cu apa mai dura. Desi apa calcaroasa este inofensiva pentru om, pentru unele aparate electrocasnice, apa calcaroasa nu este tocmai buna, deoarece duce la defectarea acestora. Pentru a deduriza apa si a o face mai pura, ai nevoie de dedurizatoare apa. 

Apa poate fi dedurizata folosind diferite sisteme. Cele mai importante sunt sistemele de dedurizare a apei care pot fi de uz casnic sau industriale. Sistemele de dedurizare a apei de uz casnic functioneaza exclusiv dupa ultimul principiu. Este o tehnica chimica in care intaritorii greu de dizolvat, magneziu si calciu, sunt schimbati cu ioni de sodiu usor solubili.

Cum functioneaza un sistem de dedurizare a apei

Cele mai citite articole

Sistemele moderne de dedurizare a apei functioneaza cu asa-numitul proces de schimb ionic. Acest proces de tehnologie chimica a apei, asigura gradul ideal de duritate a apei de baut. Componentele de duritate precum calciul si magneziul din apa sunt schimbate cu ioni de sodiu usor solubili prin sistemul de inmuiere. 

Apa furnizata de instalatia de apa este dirijata prin dedurizatorul de apa care schimba calcarul in ioni de sodiu. Acesta este amplasat in rezervorul de presiune al sistemului, unde are loc dedurizarea efectiva a apei. In ultimii cativa ani, dedurizatoarele de apa au fost dezvoltate continuu pentru a asigura o calitate si mai buna a apei, cu functii si caracteristici noi. Atunci cand sunt utilizate pentru dedurizarea apei in gospodariile private, se bazeaza numai pe principiului schimbului in ioni de sodiu.

Instalarea unui sistem fix de dedurizare a apei presupune diferente semnificative in functie de model si dimensiune. Toti producatorii de renume ofera un set de instalare potrivit pentru fiecare dedurizator de apa, astfel incat sistemul sa poata fi suspendat in siguranta si conectat precis la conductele utilizatorului. 

Toate tipurile de dedurizatoare apa sunt concepute pentru a elimina duritatea apei in case, restaurante, spalatorii auto, sistemele locale de incalzire si oriunde este nevoie de apa fara calcar. Modelele de dedurizatoare apa de uz casnic nu sunt potrivite pentru uz industrial. 

Chiar daca aparatul este recomandat pentru un anumit consum de apa, acest lucru nu inseamna ca aparatul nu poate deduriza mai multa apa timp de 1 luna. Cu utilizarea corecta a dispozitivelor, durata de viata a acestora poate ajunge si pana la 15 la 20 de ani.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil