Home Gatit si Retete Despre utilitatea pe care o au plitele cu inductie. Specialistii te sfatuiesc

Despre utilitatea pe care o au plitele cu inductie. Specialistii te sfatuiesc

by GetLokal.ro

Alegerea unei plite cu inductie nu mai este un moft, ci o reala necesitate. Plita electrica cu inductie este din ce in ce mai des intalnita in bucatariile obisnuite, nu numai in cele profesionale, gratie modului ingenios de a prepara si de a incalzi mancarea. Inca din anii 1970, au inceput sa fie comercializate aceste plite, desi sunt patentate de la inceputul secolului al XX-lea.

Plita cu inductie are un mod de functionare foarte simplu, transmitand unde electromagnetice direct deasupra vasului alcatuit din material feros, care se incalzeste rapid, pentru a prepara mancarea. Plita cu inductie are cea mai puternica metoda de incalzire, aproape instantanee, folosita de bucatarii profesionisti, dar si de gospodine.

Avantajele plitei cu inductie

Plita cu inductie poate fi folosita cu succes, pentru ca transferul de caldura se face direct de la sursa electromagnetica la oala, caldura nu se pierde inainte de a fi folosita, iar consumul de energie electrica este destul de redus. In plus, plita cu inductie poate fi folosita in mod sigur si eficient pentru ca practic suprafata acesteia nu se incalzeste, iar utilizatorii o pot atinge si in timpul functionarii.

Spre deosebire de aragazele pe gaz sau de alte sisteme de gatit, plita cu inductie se instaleaza foarte usor, poate fi inclusa direct pe blaturile deschise, dar se si curata foarte usor si necesita o minima intretinere. Cu un design modern si placut, plita cu inductie se face imediat remarcata intre celelalte aparate din bucatarie.

Cele mai citite articole

In ce proportie merita cumparata o plita cu inductie?

Specialistii sfatuiesc consumatorii sa isi cumpere o plita cu inductie daca doresc performante ridicate la gatit, daca doresc un aparat care sa consume putina energie electrica si sa nu faca zgomot. De asemenea, plita este sigura in utilizare si nu poate provoca accidentari grave sau scurgeri de gaze. Unele plite cu inductie chiar pot fi programate pentru prepararea mancarii, insa marele lor atu este acela ca se curata foarte usor, orice mizerie putand fi eliminata doar cu o laveta umeda.

Odata cu plita cu inductie, utilizatorii se vor vedea nevoiti sa investeasca in vase special concepute pentru acest dispozitiv. Plita cu inductie nu va functiona decat cu vase care contin materiale feromagnetice. Cum se poate face testul oalelor care exista deja in locuinta si care nu mai au inscriptiile initiale care ar putea fi de folos in acest caz? Se ia un magnet si se pune pe partea inferioara a vasului, iar daca magnetul este atras de vas, acesta se va dovedi potrivit pentru plita cu inductie.

Cum difera gatitul la plita cu inductie de gatitul clasic la aragaz?

Cu siguranta ca gustul preparatelor nu difera, ci doar timpul de preparare al acestora. Ingredientele se gateasc la plita cu inductie la o temperatura adecvata, nu se ard, apa se incalzeste rapid si timpul de gatire se scurteaza in mod semnificativ. Important este ca gatitul la plita cu inductie nu este periculos, timpul petrecut in bucatarie este redus, iar efortul depus in prepararea hranei este minim.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil