Home Evenimente Două povești de dragoste și două buchete de flori romantice

Două povești de dragoste și două buchete de flori romantice

by GetLokal.ro

Cu siguranță poveștile de dragoste din trecut întâlnite în cărțile de istorie sau de literatură universală te-au capitavat și te-au făcut să le reții cu ușurință. Frumoase, pline de intensitate și iubire, romantice și inspiraționale, aceste povești au avut adesea un sfârșit tragic sau i-au făcut pe protagoniști să treacă prin tot felul de încercări. Pentru fiecare poveste de dragoste citită care te-a inspirat sau te-a făcut să îți dorești să simți și tu intensitatea unor asemenea sentimente, am pregătit câte un buchet de flori special care să se potrivească perfect.

Dacă iubita ta este admiratoarea poveștilor relatate aici, cu siguranță o vei surprinde plăcut cu un buchet de flori pe care-l descoperi dând click aici.

Trandafirii iubiri fără limte dintre Tristan și Isolda

Cele mai citite articole

Iubire sau bluestem? Aceasta a fost întrebarea care a stat la baza poveștii de dragoste dintre celebrii protagoniști Tristan și Isolda. Minunata și tragica poveste de dragoste a devenit celebră în Franța, în secolul al XII-lea. Tristan și Isolda au fost sortiți să se iubească după ce au consumat o poțiune magică. Deși Isolda s-a căsătorit cu unchiul lui Tristan, cei doi protagoniști continuau să se întâlnească pe ascuns, fiind incapabili să reziste vreunui obstacol. Într-un final au fost prinși de către soțul Isoldei, iar Tristan pleacă în lume, cât mai departe de cetatea unchiului său și se căsătorește cu o fată ce purta același nume ca și al iubirii vieții lui, Isolda. Chiar și așa, depărtarea nu rupe vraja iubirii, iar sfârșitul îl înfățișează pe Tristan care moare de disperare, crezând că Isolda nu vrea să vină la el, iar Isolda moare de durere când îl găsește pe acesta mort.

Rafinatele flori albe și celebra iubire românească

Cuplul format din Mihai Eminescu și Veronica Micle este cunoscut de absolut fiecare roman. Toată lumea știe că la baza poeziilor lui Mihai Eminescu s-a aflat inspirația oferită de Veronica Micle. Cei doi s-au cunoscut la Viena, pe când Mihai Eminescu era student la facultatea de Filosofie. Acolo își are începutul celebra lor poveste de iubire și frumoasa lor corespondență. Veronica era căsătorită cu Ștefan Micle, rector la școala de elită din Iași. Căsătoria lor fusese aranjată de către părinții ei pe când aceasta avea doar 14 ani. După moartea lui Ștefan Micle, Mihai Eminescu este nevoit să se mute la București, iar distanța dintre cei doi și lipsa banilor sunt chinuitoare. După un an, Veronica Micle se mută la București, însă Mihai Eminescu era deja bolnav. Gelos din fire, acesta nu se căsătorește cu Veronica, lăsându-se influențat de vorbele celor din jur. Mihai Eminescu moare pe 15 iunie 1889, iar la scurt timp Veronica îl urmează și se sinucide pe 4 august 1889, la Mănăstirea Văratec.

Două dintre cele mai faimoase povești de iubire ale lumii sunt cele relatate aici. Dacă am reușit să te impresionăm și vrei să-I arăți femeii de lângă tine cât de mult o iubești, oferă-I în dar un buchet de flori. La Maison d’Or ai opțiunea de livrare flori de care poți profita chiar acum.

Cele mai citite articole

You may also like