Home Economie Educă-te financiar acum, ca să nu regreți mai târziu!

Educă-te financiar acum, ca să nu regreți mai târziu!

by GetLokal.ro

Trăim într-o perioadă de mari frământări mondiale. Pandemia cu care ne confruntăm va schimba radical tot ceea ce se va întâmpla în următorii ani. O mare parte din ceea ce va urma va depinde de deciziile care vor fi luate în următoarele luni. Putem spune chiar din clipa asta!

Alege să trăiești fără datorii perioada post-pandemie!

Nu ai vrea totuși ca să târăști după tine din trecut niște datorii neplăcute, care să nu îți permită ca să gândești clar la viitor. Iată de ce aceia care au rate de plătit la Kruk Romania ar trebui ca să facă un efort și să scape de ele cât mai rapid pot. Nu de alta, dar dacă amână acum plățile, acestea se vor acumula până vor ajunge să formeze un obstacol foarte dificil de trecut.

Adevărul este că ar trebui să luăm întotdeauna în considerare schimbarea atitudinii pe care o avem față de bani.

Încă se mai crede încă în țara noastră că mai bine să fii sărac, dar cinstit, deși nimic nu confirmă ideea că toți oamenii bogați sunt necinstiți.

Nimeni nu trebuie să moară fără să fie bogat, deoarece bogăția este diferită de la un individ la altul. Pentru cineva bogăția înseamnă a nu avea datorii și a primi un salariu mediu la final de lună, în timp ce pentru altcineva înseamnă a avea zeci de milioane de euro în cont.

Totuși, a avea un spirit liber, fără lanțurile unor probleme financiare atârnate de picioare, este primul element necesar pentru a porni cu vitalitate maximă spre prosperitatea visată, indiferent ce înțelege o persoana sau alta prin acest termen.

Scapă de vechile convingeri despre bani și muncă! Lumea se schimbă sub ochii tăi!

Iată care sunt cele două elemente de bază pe calea transformării laturii materiale a vieții noastre:

Modificarea obiceiurilor legate de bani trebuie să fie însoțite întotdeauna de simplitate: a începe să acordăm mult mai mult respect banilor și energiei pe care aceștia au, să ne dăm seama cât este de important este ca să integrăm planificarea financiară drept componentă cotidiană a vieții noastre.

La locul de muncă, schimbarea fundamentală este aceea de a înțelege că job-urile convenționale, cu programe definite și inflexibile (pentru companii și lucrători), vor fi curând simplă amintire și se va aborda tot mai mult varianta muncii de acasă, ceea ce presupune o nouă înțelegere a activității din partea angajaților și o pregătire continuă a lor pe toate planurile pentru Marea Schimbare.

În legătură cu salariul, este important ca oamenii să realizeze că remunerația pentru muncă se va produce în proporție directă cu valoarea pe care o vor adăuga organizațiilor angajatoare. Salariile stabilite în jurul unui angajament lunar vor fi din ce în ce mai mult uitate, se va lucra mai degrabă pe proiecte, ceea ce va presupune o autodisciplină strictă a muncii. La fel ca și când ne referim la planificarea bugetului propriu.

Pentru a se îmbogăți, oamenii vor trebui să își exploreze din ce în ce mai mult talentele individuale, vânzându-le creativ pe piața muncii și concentrându-se tot mai focusat pe oportunități (mai degrabă decât pe obstacole!).

Exemplele de oameni de succes care au făcut o avere inspirată, oameni care au muncit din greu și și-au format o viață cu scopuri care trecut mult dincolo de cele meschine, personale, sunt întotdeauna bune de urmat.

Din fericire, au început ca să apară și la noi multe inițiative notabile de educație financiară, inclusiv cele având marca Kruk Romania. Este foarte important să găsești profesioniști dedicați, care să prezinte subiectul finanțelor personale într-un mod ușor de înțeles de aceia cărora li se adresează. Internetul este o sursă importantă de informare și învățare în acest sens. Ar fi ideal ca să o folosim cu toții mai mult!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like