Home Utile Etapele tulburării la jocurile de noroc

Etapele tulburării la jocurile de noroc

by GetLokal.ro

Majoritatea oamenilor sunt deja familiarizați cu jocurile de noroc sau au auzit cel puțin o dată în viața lor despre ele. Deși mulți dintre jucători reușesc să parieze fără să dezvolte o dependență, există foarte multe riscuri la mijloc când vine vorba de parierea unei sume importante de bani. Este important să cunoști care sunt câteva semne de alarmă atunci când jocurile de noroc pot să devină o problemă fie pentru tine sau pentru un alt membru al familiei tale. SportingBet Casino Online este locul în care poți beneficia de câteva bonusuri sau rotiri gratuite înainte de a paria bani reali.

Cum se dezvoltă tulburarea

În multe dintre cazuri, dependența de jocurile de noroc apare în urma parierii din pură plăcere sau pentru ca persoana respectivă să se poată relaxa după o zi plină. Totuși, unii apelează la jocurile de noroc și pentru a trece peste anumite evenimente sau emoții mai neplăcute. Jocurile de noroc devin o problemă în momentul în care jucătorul nu le mai poate ține sub control și îi afectează chiar viața, relațiile cu alții sau chiar sănătatea mentală.

Dependența de jocurile de noroc se poate manifesta în diferite moduri. De exemplu, unii se simt atrași de bonusurile și rotirile gratuite pe care le primesc la înscrierea pe site. Din moment ce inițial nu au nevoie să depună nici o sumă de bani pentru a juca, poate părea o oportunitate inofensivă. Totuși, această ofertă care aparent pare inofensivă poate să fie chiar începutul unei tulburări la jocurile de noroc.

Etapa în care câștigi

Modalitatea prin care o persoană începe să devină dependentă de jocurile de noroc este prin faptul de a experimenta primul său câștig sau mai multe consecutive. Câștigurile vor fi foarte dese în special atunci când joci pe bani virtuali, întrucât cazinoul nu are de pierdut nimic în acest sens. Prin această metodă jucătorii vor crede că vor avea aceleași șanse de câștig și în momentul când depun bani reali și încep să joace, astfel că vor avea mult mai multă încredere în ei când vor începe să parieze.

În momentul când încep să aibă mai multe victorii la rând, jucătorii ar putea crede că au un talent sau o abilitate pentru acest domeniu și vor continua să câștige. În această fază câștigul nu depinde în niciun fel de abilitățile jucătorului, iar acesta crede că va putea să facă același lucru și când va paria bani reali.

Etapa în care pierzi

Odată ce ai experimentat etapa în care câștigi, inevitabil vei începe să și pierzi. După ce ai simțit senzația de a câștiga, îți va fi mult mai greu să renunți la speranța de a câștiga chiar și după ce vei pierde sume importante de bani. Deși nu toate pariurile vor fi pierdute, un jucător va experimenta și câteva mici câștiguri printre acestea, însă nu se vor putea compara cu sumele pe care deja le-a pierdut.

Pentru unii, o pierdere mare de bani poate să fie semnul că este nevoie să se oprească din a mai paria, în timp ce un jucător ce are tulburări va considera că un mare câștig este aproape. O astfel de gândire va face foarte mult rău jucătorului și s-ar putea ca nici măcar să nu se mai distreze în timp ce pariază. În acest punct deja jucătorul a devenit obsedat de jocurile de noroc, s-ar putea să înceapă să împrumute bani și chiar să îi mintă pe cei apropiați cu privire la ceea ce va face cu banii și cu timpul liber.

Etapa disperării

Cele mai citite articole

Atunci când ajung în această etapă, jucătorii sunt disperați ca să își câștige banii pierduți înapoi. Unii chiar au ajuns atât de obsedați încât au recurs la furturi și la minciuni. Pe lângă faptul că ei nu își dau seama în ce stare se află, se vor simți fără speranță și vor pierde total controlul asupra dependenței lor. Dacă un jucător ajunge până în această etapă este foarte probabil să recurgă și la alte obiceiuri și mai dăunătoare, cum sunt drogurile sau alcoolul și chiar să sufere de depresie sau anxietate acută.

Pentru a nu ajunge într-o astfel de stare ține minte 3 sfaturi importante: niciodată nu paria mai mulți bani decât îți poți permite să pierzi; ține minte că mereu cel care are avantaj este cazinoul și nu jucătorul; dacă ai pierdut deja sume mari de bani, nu mai încerca să le recâștigi la loc pariind și mai mult.

Revenirea

Unii jucători nu mai reușesc să își revină de la această dependență, însă acest lucru este posibil. Un prim pas pe care îl poate face cineva cu o astfel de problemă este să vorbească fie cu o persoană de specialitate, fie cu cineva apropiat care să îl ajute. Până și faptul de a intra pe o comunitate online unde și alți jucători se confruntă cu aceeași problemă reprezintă o soluție bună.

Terapia pentru cei cu tulburări comportamentale este un alt pas spre revenire și îl va ajuta pe cel dependent să ințeleagă care a fost cauza dependenței sale. Dacă deja jucătorul a ajuns în etapa disperării, recomandat este să apeleze la centrele de specializare pentru cei cu dependențe. Jocurile de noroc au același efect asupra creierului precum îl au drogurile, așadar este nevoie să fie tratate la fel.

Dacă și tu te confrunți cu o astfel de problemă, primul pas este să recunoști acest lucru. Caută o persoană în care ai încredere maximă, poate un părinte, un prieten apropiat sau un terapeut.

Concluzie

Este foarte important ca jucătorii care merg des la jocurile de noroc să înțeleagă ce efecte pot avea acestea asupra lor. Chiar dacă poate nu se gândesc că vor deveni vreodată dependenți de acestea, este important să cunoască care sunt semnele dezvoltării unei dependențe încă dintr-un stadiu incipient. Odată ce un jucător este ajuns deja în stadiul disperării, repercursiunile vor fi mult mai grave. În plus, revenirea se va face mult mai greu, întrucât dependența deja face practic parte din viața persoanei respective. Apelează la ajutor încă din timp!

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil