Home Utile Furtunul de gradină – principalele nevoi la care să fii atent când îl alegi

Furtunul de gradină – principalele nevoi la care să fii atent când îl alegi

by GetLokal.ro

Fie că vrei să înlocuiești vechiul furtun pentru grădină, fie că este prima oară când alegi un astfel de obiect, trebuie să îți cunoști mai întâi nevoile. Un produs care se pliază pe necesitățile tale, dar și pe caracteristicile spațiului pe care îl îngrijești este cea mai bună investiție. Indiferent că are un preț mare ori că este cel mai ieftin din gama lui, nu acesta este criteriul după care să te ghidezi, ci ceea ce îți poate oferi. 

Iată în continuare câteva aspecte importante pe care să le iei în considerare la cumpărarea unui furtun de grădină nou. 

Distanța dintre grădină și sursa de apă

Dacă ai nevoie de un furtun pentru udarea florilor de pe lângă casă, spălarea mașinii ori udarea pomilor din apropiere, atunci poți tăia această grijă de pe listă. Vei găsi o mulțime de furtunuri pe care să le poți folosi în apropierea locuinței. În această situație, nu ai nevoie de un furtun mai mare de 2-4 metri. Însă dacă sursa de apă este mai departe de grădină, atunci trebuie să investești într-un furtun lung, care să aibă chiar peste 20 de metri. 

Spațiul de depozitare

Cele mai citite articole

Cât de bine stai la capitolul spații de depozitare în gospodărie? Dacă nu ești prea încântat de acest aspect, atunci furtunul pentru grădină va reprezenta încă o provocare în plus. De aceea este indicat să investești într-un model care nu ocupă spațiu mult și se poate rula și desface cu ușurință. 

Temperatura de lucru

Atunci când cumperi un furtun de grădină, nu trebuie să neglijezi nici temperatura de lucru. Așadar, citește cu atenție caracteristicile produsului pentru a afla dacă se pliază pe nevoile gospodăriei tale. Un model care poate transporta și apă foarte rece, dar și apă caldă, fără să se deformeze odată cu trecerea timpului, este o investiție care merită. Spre exemplu, pe eticheta furtunului poate fi specificat că suporta de la minus zero grade până la 65 de grade Celsius sau chiar mai mult. 

Udare economică

Una dintre principalele nevoie pe care o au oamenii în ultima perioadă, când rata inflației a atins cifre îngrijorătoare, este udarea economică. Prin urmare, dacă vrei să protejezi bugetul familiei ori al afacerii, în funcție de caz, ia în considerare udarea economică. Cum o poți obține? Prin achiziționarea unui furtun cu picurare. Acest model distribuie apa în mod uniform, în dreptul rădăcinii plantelor,  într-o cantitate mică și constantă. Astfel sunt prevenite pierderile, iar cheltuielile vor fi diminuate considerabil. 

Nu alege niciodată un furtun de grădină la întâmplare, nici după preț, nici după culoare, ci după necesitățile pe care le ai în gospodărie. Cea mai bună investiție pe care o poți face este cea în produsul care ți se potrivește.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil