Home Utile Pe site-ul regalfermierul gasim tocatoare si accesorii de cea mai buna calitate

Pe site-ul regalfermierul gasim tocatoare si accesorii de cea mai buna calitate

by GetLokal.ro

Gradinatritul necesita multe investitii si timp din partea celor care isi asuma acest bobby sau meserie. Cresterea plantelor nu este o meserie usoara, insa aduce multe satisfactii, iar pentru unele persoane genereaza surse de venit in unele cazuri si o sursa primara de alimente. Insa, orice bun gospodar va spune ca fara uneltele necesare nu poate obtine recolte satisfacatoare. Site-ul regalfermierul.ro este alegerea evidenta a multor agricultori si gospodari romani. De aici pot cumpara drujbe, tocatoare si accesorii sau plase de umbrire.

 

Principala utilizare a tocatoarelor de gradina este reducerea deseurilor de gradina – fie ca este vorba de compostare sau doar pentru o eliminare mai usoara, acestea pot fi utile. Sa ai la indemana compost de casa (prin amabilitatea tocatorului de gradina) este de nepretuit pentru toti gradinarii – indiferent daca sunteti un profesionist sau doar cineva caruia ii place sa-si vada gradina inflorind. Tipurile de deseuri care pot ajunge in tocatoarele de gradina includ resturi de gard viu, frunze de la plante, frunze si crengute. Puteti chiar sa puneti deseurile de bucatarie, cum ar fi legumele si cojile de fructe, intr-un tocator de gradina.

 

Unele tocatoare de gradina vor reduce, de asemenea, mai mult material lemnos la aschii, ceea ce il poate transforma intr-un mulci excelent. Puteti raspandi acest mulci peste solul gol, ceea ce poate ajuta la mentinerea solului umed si la retinerea buruienilor. Pe masura ce acest material lemnos se reduce, acesta va face mai mult bine prin adaugarea de nutrienti inapoi in pamant.

 

Daca detineti o gradina de dimensiuni medii, cu siguranta aveti arbusti si copaci, si poate fi necesar sa aveti tocatoare pentru plante pentru a elimina ramurile care formeaza rapid un volum mare. In plus, va va limita calatoriile inapoi la groapa de gunoi pentru a le arunca in recipientele de deseuri verzi. Amintiti-va, de asemenea, ca arderea ramurilor taiate este adesea interzisa in majoritatea zonelor, dar, in plus, este poluanta din cauza emisiilor de hidrocarburi aromatice policiclice, dioxine si furani.

 

Diferitele tipuri de tocatoare

 

Tocatoarele de plante pot reduce cu pana la 80% din volumul deseurilor vegetale. Aceasta masina va permite sa tratati flori decolorate, tufe de trandafiri, gard viu, pomi fructiferi, frunze si alte frunze moarte. Cu aschiile obtinute, puteti face mulci pentru plante daca este lemn verde, puteti sa va faceti compostul sau sa transportati totul la groapa mult mai usor. Tocatoarele de plante folosesc diferite tehnici pentru a va transforma ramurile in aschii: pale rotative, rotor, turbina, bip mobil.

 

Concasor cu discuri rotativ

 

Aceasta rasnita cu lame este o replica mai mare a robotului vostru de bucatarie, cu un disc central cu lame care se rotesc intr-un ritm alert, taind tot ce intra in buncar. Alegeti un model cu impingator pentru a facilita introducerea ramurilor. Atentie la blocajele care vor necesita sa interveniti manual. Verificati ca modelul sa nu fie prea zgomotos si sa nu vibreze prea mult. Gradinaritul este unul dintre cele mai iubite hobby-uri in randul oamenilor.

 

Avantajul sau este ca face o macinare destul de fina. Este foarte potrivit pentru gradinile mici care nu creeaza volume prea mari de ramuri si mai ales care ofera doar tije flexibile cu diametru mic.

 

Concasor cu rotor

 

Aceasta moara cu rotor functioneaza la fel ca o rola cu crestaturi care zdrobesc si taie ramurile de perete. Rezultatul este o macinare mai subtire, dar masina este mai putin delicata, deoarece pot fi introduse aproape toate ramurile . In plus, este mai silentios, vibreaza mai putin si are o functie de inversare a sensului de rotatie, ceea ce este convenabil in cazul blocarii.

 

Cele mai citite articole

Se va adapta mai bine gradinilor ceva mai mari (peste 300 m²) bine impadurite, inconjurate de gard viu.

 

Concasor cu turbina

 

Moara cu turbina functioneaza la fel ca aparatul anterior cu exceptia faptului ca rotorul este inlocuit cu un fel de palnie cu un profil specific care ii permite sa evite aproape orice blocaj, inghitind ramuri de diametru bun.

 

In general, sunt profesionistii care achizitioneaza acest tip de rasnita de plante sau persoanele fizice care au de intretinut o proprietate impadurita mare.

 

Concasor mobil cu fascicul

 

Acesta este un sistem care va actiona in doua etape: ramura este mai intai pre-taiata si apoi numeroasele cutite macina bucatile. In afara de profesionisti, putini oameni investesc in acest aparat foarte puternic.

 

Alegeti un concasor cu motor termic sau electric

 

Ca persoana fizica, este posibil ca o rasnita electrica sa fie suficienta. Va fi mult mai usor de utilizat si manevrat, si mai usor de mutat.

Moara cu motor termic este adesea o investitie prea mare pentru o persoana in comparatie cu peria pentru a macina. Necesita intretinere regulata a motorului, ca la masinile de tuns iarba.

 

Tocatoarele de gradina Impact folosesc o lama de taiere care va taia foarte fin frunzele si ramurile verzi – perfecta pentru gramezile de compost. Sunt potrivite atat pentru deseurile lemnoase, cat si pentru deseurile cu frunze verzi. Un dezavantaj al tocatoarelor de gradina cu impact este ca pot fi zgomotoase cand sunt in functiune. Tocatoarele de gradina Impact vor avea nevoie, de asemenea, de un anumit grad de intretinere pe parcursul vietii lor. 

 

Accesorii practice

 

Un impingator este putin mai practic pentru a introduce plantele in jgheab. Un rezervor de preluare va va impiedica sa fiti nevoit sa intindeti o prelata pe pamant pentru a recupera macinarea. Rotile vor facilita deplasarea dispozitivului. Un jgheab detasabil va permite o depozitare mai putin voluminoasa.

Cele mai citite articole

You may also like