Home Ne place Galeriile APACA – paradisul hainelor frumoase, la pret convenabil

Galeriile APACA – paradisul hainelor frumoase, la pret convenabil

by GetLokal.ro

A te imbraca de la APACA reprezenta cu multi ani in urma un fel de maxim al luxului romanesc. In prezent, Galeria APACA si magazinele APACA reprezinta un loc pe care bucurestenii si nu numai ei, il descopera si redescopera. E vorba de magazinele de prezentare ale producatorilor din incinta fostei fabrici Apaca. O  o lume a hainelor de buna calitate si la pret convenabil.

Mai precis, aici sunt o multime de mici magazine mai elegante sau mai modeste, cu preturi foarte foarte bune si calitate la fel. In materie de sacouri si costume pentru barbati exista o larga oferta, de asemenea pentru femei, la capitolul la capitolul rochii XXL (de exemplu) la fel. Poate ca zona Politehnica din Bucuresti (bvd. General Vasile Milea si bvd. Iuliu Maniu) in care se afla Galeria APACA  nu este asa de prietenoasa, dar in fond si la urma urmei nu va duceti in scop turistic acolo, ci la o sesiune de shopping cat mai avantajoasa! De ce sa nu recunoastem: Daca reusesti sa salvezi niste bani,  cu eleganta chiar, peisajul chiar nu are importanta. Important e ca in fata ta se dezvaluie, ca in filme, intrand prin acel gang , un paradis al hainelor frumoase, la pret convenabil.

Galeriile APACA, o alegere inspirata

Pentru cine vrea sa probeze fara inghesuiala si eventual sa isi faca modificarile pe loc (da, se poate si asa ceva!) recomandarea este sa mearga in timpul saptamanii. Sa nu credeti ca Galeria APACA nu e un loc solicitat, ba dimpotriva: in weekend vanzatoarele nu mai fac fata, croitoresele sunt foarte ocupate, cabinele de proba aglomerate si asa mai departe.  O dovada in plus a faptului ca tot mai multe persoane aleg sa isi innoiasca garderoba de acolo, in detrimentul magazinelor din locatii elegante, care au totusi, dezavantajul ca sunt scumpe.

Galeria APACA nu a aparut peste noapte

Cele mai citite articole

Daca tot vorbeam despre faptul ca la Galeria APACA  nu te duci in scop turistic, ci la shopping, iata insa ca din punct de vedere „turistic” zona are un istoric! Strabatem, zilnic orasul de la un capat la celalalt si de prea putine ori suntem curiosi sa aflam povestea unui cartier, a unei strazi sau a unei cladiri. Din lipsa de timp, ori de interes. Prin urmare, daca va intereseaza, in anul 1948, in doar cateva luni s-au refăcut străzi, s-au reclădit Teatrul Naţional, stadioanele ANEF şi Dinamo, s-a construit Aeroportul Băneasa, au fost plantaţi copaci etc. Tot in 1948, pe Dealul Cotrocenilor a fost ridicată fabrica de confecţii „Gheorghe Gheorghiu-Dej”, cunoscută cu numele de APACA. Chiar daca locul unde se afla Galeria APACA (acelasi loc de fapt) a cules in el diverse straturi de realitati sociale, politice, economice etc., locul in sine  permite niste interacţiuni, adica spatiul atrage atentia asupra unor necesitati, cum ar fi shopping-ul in cazul de fata.

APACA era cea mai mare producatoare de confectii 

Imobilul APACA a fost desenat de un colectiv de arhitecţi din care au făcut parte M. Alifanti, H. Stern, A. Damian, G. Pavlu, I. Şerban, I. Ghica-Budesti, V. Krohmalnic. Proiectul de rezistenta/beton a fost realizat şi coordonat de către echipele conduse de inginerii Emil Prager, Tiberiu Eremia, Emil Calmanovici. In anii 1980 imobilul a fost alterat prin adaugarea mai multor corpuri suplimentare, care au deteriorat imaginea monumentala a ansamblului. Pentru realizarea de modele de imbraăcăminte, probe şi expoziţii pentru clienţii interni şi externi, APACA a devenit in acele vremuri cea mai mare producatoare de confectii de inalta calitate, exportand produsele sale in  tarile mari industrializate, de pe toate continentele.

Galeria APACA e solutia pentru tinuta completa 

Oricum ar fi fost, la momentul prezentului Galeria APACA, cu „traditie” romaneasca, reprezinta o alegere pe termen lung. Din dorinta de a continua buna traditie APACA, incepand cu anul 2010, Galeria de Moda APACA ofera tinute de birou, ocazie sau de ceremonie de calitate superioara. Totul a devenit un  one-stop shop pentru tinute (fie ca vei fi mire, nas sau simplu invitat la un eveniment, fie doar din dorinta de a adauga o noua piesa vestimentara in garderoba ta).  Galeria APACA fiind  locul in care se poate achizitiona  o tinuta completa, de la costum si camasa pana la cravata sau pantofi, rochii de ocazie sau casual.

S-a preluat de la cunoscuta fabrica de textile APACA nu doar locatia, ci si buna traditie in imbracaminte formala si business, traditie care a pus Romania pe harta producatorilor de confectii din Europa.

Cele mai citite articole

You may also like