Home Calatorii GHID DE CĂLĂTORIE COMPLET CĂTRE CROAȚIA DUBROVNIK

GHID DE CĂLĂTORIE COMPLET CĂTRE CROAȚIA DUBROVNIK

by GetLokal.ro

Istoria Dubrovnikului este remarcabilă. O republică comercială independentă de 700 de ani (abolită de Napoleon în 1806), a tranzacționat cu Turcia și India în Est (cu un consul în Goa, India) și a avut reprezentanți comerciali în Africa – în Insulele Capului Verde.

Supranumit „Perla Mării Adriatice”, frumosul oraș Dubrovnik oferă o multitudine de atracții turistice pe care vizitatorii le pot explora. Dubrovnik a fost fondat în secolul al VII-lea și a fost condus de-a lungul secolelor de către venețieni și unguri, fiecare dintre aceștia și-a lăsat amprenta. Orașul s-a bucurat de cea mai mare creștere a sa în secolele al XV-lea și al XVI-lea, fapt reflectat în arhitectura impresionantă și în desemnarea sa ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Populară pentru locația sa spectaculoasă de pe malul mării pe coasta dalmată, împreună cu cartierul său istoric evocator și istoric, Dubrovnik găzduiește elita artistică și intelectuală a Croației și oferă numeroase activități culturale și festivaluri. Punctele culminante ale unei vizite includ plimbarea în jurul străzilor și aleilor sale pitorești vechi în timp ce vizitați atracții excelente precum catedrala și tezaurul splendid, largul pasaj pietonal Stradun și numeroasele sale palate și fortificații vechi.

Alege un sejur Dubrovnik și vizitează o lume de vis

Cele mai citite articole

Dubrovnik a avut chiar relații diplomatice cu curtea engleză în Evul Mediu. (Există o scrisoare de la Elisabeta I expusă la Muzeul Orașului din Dubrovnik). Statutul său era atât de puternic, încât Veneția puternică și bogată era invidioasă asupra acestui oraș croat-slav.

Dacă vizitați Dubrovnik, Croația, atunci acest ghid de călătorie din Dubrovnik vă va ajuta să descoperiți lucruri de făcut, cele mai bune locuri de cazare, mâncare și băutură, precum și să vă ofere toate informațiile de călătorie necesare despre Dubrovnik. Dubrovnik, cel mai sudic oraș din Croația, este probabil mai popular decât Croația însăși. Ieșind în Marea Adriatică, cu un fundal de munți de calcar accidentat, orașul vechi din Dubrovnik este cunoscut ca unul dintre cele mai bune și mai perfect conservate orașe medievale din lume.

Timp de secole, Dubrovnik a rivalizat cu Veneția ca port comercial, cu imensele sale ziduri de piatră, construite între secolele XI și XVII, oferind protecție acestui fost oraș-stat. Astăzi, aceste ziduri înconjoară încă centrul istoric al orașului Dubrovnik și este posibil să mergi de-a lungul lor pentru a te bucura de cele mai bune vederi ale „Perlelor Adriaticii” și ale insulelor verzi luxuriante din jur.

Dubrovnik este foarte frumos, deși uneori poate fi prea turistic (aglomerat și scump). Cu toate acestea, Dubrovnik este unul de acest gen și cu siguranță o destinație obligatorie în Croația. Dubrovnik este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1979. Cea mai populară atracție din Dubrovnik este un oraș vechi pietonal și zidurile orașului înconjurător. Optează acum pentru vacanța în Croația.

Cele mai citite articole

You may also like