Home Utile Grunduri şi vopsele pentru metal şi lemn – caracteristici

Grunduri şi vopsele pentru metal şi lemn – caracteristici

by GetLokal.ro

Acoperirile de protecție pentru metal și lemn sunt de obicei disponibile ca grunduri și vopsele. Ele conțin solvenți organici și sunt cel mai adesea pe bază de alchidică. Acest lucru a dus la denumirea comună pentru acest tip de acoperire, cunoscută sub numele de grunduri și vopsele alchidice. Acest lucru nu este pe deplin corect, deoarece ele pot fi alchidice și nitrocelulozice, precum și pe bază de ulei și epoxidice, dar aceasta este definiția adoptată în practica generală.

Există o tendință de aplicare mai intensivă a vopselelor și lacurilor pe bază de apă pe suprafețele din lemn comparativ cu cele din metal. Pe de altă parte, produsele pe bază de solvenți organici formează un film mai puternic. Pentru vopsele și lacuri pentru metal și lemn, cei mai importanți indicatori sunt: luciul, acoperirea, durabilitatea și conținutul de compuși organici volatili.

Persoanele care doresc o lucrare de calitate, realizată mai rapid,  în aceste condiții cel mai eficient și sigur este să apeleze la o firmă specializată în domeniu. Platforma de recenzii Registrul Constructorilor îi va ajuta să găsească cele mai bune firme din acest domeniu.

Tipuri de preparate pentru tratarea prealabilă a suprafețelor din metal și lemn

Suprafețele metalice corodate trebuie curățate temeinic (de preferință până la un luciu metalic) sau tratate astfel încât acțiunea ruginii să fie blocată. În acest scop se folosește un convertor de rugină, care îl transformă într-un compus solid insolubil, ușor de curățat.

Dacă metalul sau lemnul este vopsit și învelișul vechi este crăpat, are o aderență slabă sau este incompatibil cu noul produs care urmează să fie aplicat, vopseaua veche poate fi îndepărtată cu ușurință cu o soluţie pentru decapare de metal sau lemn. Acțiunea preparatului se exprimă prin înmuierea și umflarea vechiului strat de vopsea, care poate fi îndepărtat fără efort cu ajutorul unei spatule.

  • Rolul grundului pentru metal

Cele mai citite articole

Grundurile alchidice pentru metalul obișnuit sunt utilizate ca strat intermediar pentru a îmbunătăți aderența, acoperirea și formarea corespunzătoare a unei pelicule uniforme a finisajului, precum și pentru a limita coroziunea suprafețelor expuse la influențe externe.

Grundurile alchidice anticorozive pentru metal au proprietăți speciale pentru protecția împotriva coroziunii și se aplică în toate cazurile când suprafața metalică va fi expusă la umiditate ridicată, mediu marin, climat montan, poluare industrială sau în condiții de agresiune asupra vehiculelor.

  • Grunduri și impregnatoare pentru lemn

Amorsarea impregnării este tipică pentru suprafețele din lemn. Diferite tipuri de impregnatoare pătrund adânc în lemn, umplu porii, susțin șlefuirea și îl protejează de pătrunderea umezelii. Aplicat în 2-3 straturi, protejează lemnul de umezeală mult timp și în siguranță. 

  • Vopsele utilizate frecvent pentru metal și lemn

Vopselele alchidice pentru metal și lemn sunt concepute pentru a forma un strat elastic, dens și neted, cu o culoare uniformă, pe suprafețe pre-pregătite. Sunt disponibile într-o gamă largă de culori și sunt potrivite pentru protecție împotriva agresivității moderate, în condiții de interior și exterior.

Recent, vopseaua metalică 3 în 1 a devenit foarte populară. Principalul său avantaj este că poate fi aplicată direct pe metal corodat (fără fulgi de rugină detașabili) și acționează simultan ca un convertor de rugină, grund și acoperire decorativă în culoare. Acest tip de produs este potrivit în special pentru protejarea metalului împotriva agresiunilor puternice – în special în climatul marin și montan, așa cum recomanda unii dezvoltatori imobiliari Bucuresti.

Cele mai citite articole

You may also like