Home Viata sanatoasa Vitaminele si mineralele sunt eficiente pentru starea ta de bine

Vitaminele si mineralele sunt eficiente pentru starea ta de bine

by GetLokal.ro

Un organism sanatos si eficient are nevoie de aproximativ 13 vitamine si cel putin 15 minerale, pentru a fi complet asigurat din toate punctele de vedere. Astfel, este foarte bine sa mentinem mereu o dieta echilibrata care sa ne ajuta sa adunam tot aportul de astfel de compusi, care nu fac decat sa ne imbunatateasca in mod clar starea de sanatate. In majoritate, corpul nostru utilizeaza toti acesti compusi pentru functionarea corecta a sistemului reproducator, si mai ales pentru cresterea, intretinerea si reglarea proceselor corporale. 

Complexele de multivitamine si minerale au devenit cunoscute publicului larg abia dupa anul 1940, iar pana in prezent au fost identificate un total de 13 vitamine principale si 15 minerale, care se regasesc in majoritatea alimentelor pe care le consumam intr-un fel sau altul.  

Cele mai citite articole

Ce sunt multivitaminele si mineralele? 

Desi auzim zilnic discutandu-se in spatiul public despre multivitamine si minerale si despre beneficiile pe care acestea le au, putini dintre noi stiu ce sunt acestea de fapt si care este scopul lor in organismul nostru. Ei bine, acestea sunt substante nutritive care au rol in cresterea, dezvoltarea si functionarea normala a organismului, dar pe care acesta nu le poate produce de unul singur. Ele sunt in mare parte preluate de la alimentele pe care le consumam zi de zi si pe care doctorii ne sfatuiesc zilnic sa le mancam sub orice forma.  

De altfel, acestia au si un motiv foarte bun pentru care ne recomanda sa consumam un aport mare de minerale si vitamine si anume efectele negative pe care le poate provoca lipsa acestora. 

Care sunt beneficiile consumului de multiminerale si vitamine? 

• Eficiente in combaterea bolilor de inima  

Desi acestea s-au dovedit a fi, de-a lungul timpului principala cauza a deceselor la nivel mondial, foarte multi cercetatori sustin ca multivitaminele sunt potrivite in special pentru preventia acestor boli.  

• Reduc posibilitatea de a dezvolta un cancer

Exista multe studii stiintifice care demonstreaza faptul ca aceste minerala pot riscul de  a face cancer de-a lungul vietii. 

• Imbunatatesc functiile creierului

Despre acest subiect s-au spus multe de-a lungul timpului, insa conform unor studii stiintifice s-a descoperit ca aceasta ar avea contributii avantajoase asupra memoriei, in special la adultii mai in varsta. De asemenea, aceste suplimente pot imbunatati si starea de spirit a fiecaruia dintre noi si ne pot oferi energia de care avem nevoie. 

• Pot influenta pozitiv sanatatea ochilor

Pierderea vederii este un alt aspect pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand vorbim despre inaintarea in varsta. Cu toate acestea, rezultate stiintifice arata ca ca administrarea de vitamine si de minerale antioxidante poate incetini evolutia orbirii si de asemenea, pot reduce riscul de a face cataracta.  

Importanta unei diete echilibrata 

Pentru a reusi sa atingem aportul zilnic de vitamine si minerale este nevoie sa actionam in primul rand la nivelul alimentatiei noastre. Consumul zilnic de mancare nesanatoasa nu ne va ajuta sa avem o dezvoltarea mai armonioasa a organismului, ba din contra ne va impiedica sa asimilam asa cum ar trebui nutrientii pozitivi pe care ii mancam. De aceea, este important sa avem in vedere ce mancam si mai cum mancam.  

O dieta echilibrata va fi intotdeauna solutia potrivita pentru a ne mentine sanatatea intacta, iar consumul a cel putin 5 fructe sau legume pe zi ar trebui sa ne asigure aportul necesar de vitamine si minerale, iar introducerea altor alimente este mai mult decat bine venita. 

Asa cum am spus, sursa cea mai eficienta din care putem procura aceste elemente este in continuare alimentatia, insa acest lucru nu exclude complet si faptul ca putem sa ne ajutam de anumite suplimente alimentare pentru a stimula sau suplini lipsa acestora. Astfel, cei de la Go Vita vin acum cu o gama larga de produse care sa vina in completarea alimentatiei si sa-ti faciliteze astfel sanatatea generala. Pentru un confort sporit,  poti plasa o comanda online de multivitamine si minerale pentru a le avea livrate cat mai rapid la usa casei tale. 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil