Home Utile Hârtia devine rară la Brașov! Gabriel Al Baba și George Anghel detaliază revoluția digitală adusă de ConectX în administrațiile locale

Hârtia devine rară la Brașov! Gabriel Al Baba și George Anghel detaliază revoluția digitală adusă de ConectX în administrațiile locale

by GetLokal.ro

La Brașov, digitalizarea a fost rapid adoptată. Grație avansurilor tehnologice, angajații pot răspunde solicitărilor în timp real, chiar și de pe smartphone dacă situația o cere. Totul este monitorizat la fiecare nivel ierarhic, oferind cetățenilor posibilitatea de a comunica direct cu responsabilul dosarului lor, printr-un sistem asemănător unui „chat”.

Gabriel Al Baba și George Anghel sunt în spatele inițiativei Conectx, soluția digitală care a mutat administrația brașoveană în era online. Amândoi dezvăluie cum a fost realizată această schimbare și impactul acesteia atât asupra angajaților, cât și a cetățenilor.

George Anghel, care a condus timp de un deceniu proiectul Ghiseul.ro, menționează: „ConectX a fost conceput având în vedere nevoile exacte ale administrației publice. Am analizat îndeaproape aceste cerințe și le-am integrat pe toate în soluția noastră. Datorită acestei abordări, implementarea și utilizarea platformei devin foarte intuitive.”

Brașovul îmbrățișează era digitală

Gabriel Al Baba subliniază: ”Brașovul a fost un pionier al digitalizării, recunoscând rapid beneficiile aduse de trecerea online. Am implementat Conectx la nivelul Consiliului Județean, cu finanțare prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2013-2020. Acum, platforma integrează Consiliul Județean, instituțiile subordonate și 5 spitale, precum și trei orașe importante din județ”.

George Anghel adaugă: ”La Brașov, digitalizarea a fost concepută ca un proces circular, începând de la Consiliul Județean. Rolul lor de lider în această transformare a fost esențial”.

Despre platforma ConectX

Cele mai citite articole

Funcționând similar cu o rețea de socializare, platforma ConectX este portalul pe care fiecare funcționar îl accesează zilnic, rezolvând toate sarcinile administrative direct în sistem. Cetățenii transmit solicitările și documentația în format digital, iar întregul proces administrativ este gestionat în mod electronic.

Platforma elimină riscurile legate de documentele pierdute sau neprocesate. Digitalizarea face totul mai eficient și transparent, reducând semnificativ timpul de răspuns”, subliniază Gabriel Al Baba.

Din 2300 de baxuri de hârtie, la doar 40

Consumul de hârtie în administrația brașoveană a scăzut dramatic. Dacă în 2020 se cumpărau 2307 baxuri, în 2023 această cifră a ajuns la doar 40.

Reducerea consumului de hârtie evidențiază succesul digitalizării. Economia realizată confirmă adaptarea facilă a funcționarilor la noul sistem, eliminând necesitatea printării”, afirmă Gabriel Al Baba.

Platforma ConectX a fost deja adoptată de 92 de instituții din țară, incluzând județe ca Argeș, Vaslui, Tulcea sau chiar Municipiul București. Este un proiect exclusiv privat, reprezentând efortul continuu al echipei ConectX de a moderniza administrația românească.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil