Home Fun Pe cont propriu în capitală – TOP locații de descoperit dacă abia te-ai mutat în București

Pe cont propriu în capitală – TOP locații de descoperit dacă abia te-ai mutat în București

by GetLokal.ro

Ești proaspăt mutat în București și ai vrea să descoperi cât mai multe lucruri în capitală? Sigur te-ar ajuta o listă și câteva recomandări în acest sens, așa că, rândurile următoare îți sunt dedicate, dacă vrei să iei la pas orașul și să afli tot ce are mai frumos de oferit pentru locuitori.

Iată ce să vizitezi în București dacă tocmai te-ai mutat și vrei să te acomodezi cu ritmul vieții de aici

  • Restaurantele cu muzică live, oricând o plăcere

Dacă vrei să iei pulsul capitalei și să simți buna dispoziție a orașului, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să descoperi locațiile care oferă muzică live. Oamenii sunt de calitate, îți poți face prieteni foarte ușor și împreună puteți împărtăși pasiunile comune, în cazul de față, muzica. Poți astfel afla de existența unui superb restaurant în București cu muzică live, Berăria H, locul unde muzica, distracția și mâncarea excelentă fac parte dintr-un meniu complet pentru oaspeți.

  • Clădirile interbelice, mereu fascinante

Bucureștiul interbelic este magic și oferă locuitorilor o imagine de ansamblu a ceea ce era odată acest oraș plin de viață. Unele lucruri s-au mai schimbat, în timp ce altele au fost păstrate intacte și pot fi descoperite la pas prin capitală. 

Piața Universității, Calea Lipscani, Calea Victoriei sau strada General Berthelot sunt câteva puncte de interes, cu clădiri fascinante și arhitectură ce poartă semnătura perioadei interbelice și a unor arhitecți impresionanți, precum Ion Mincu. 

Le poți descoperi în weekendul tău liber, dacă timpul îți permite și dorești să cunoști mai multe despre București prin prisma clădirilor de o frumusețe aparte.

  • Distracția din Centrul Vechi

Cele mai citite articole

Și Centrul Vechi este un alt punct de interes pe care ar trebui să îl descoperi fie ziua, fie seara. Distracția este prezentă la orice pas, la fel și activitățile dedicate în variate locații. 

Poți savura o super cafea la una din terasele deosebite din Centrul Vechi sau să descoperi gastronomia locală oferită de restaurantele cu renume. În orice caz, va fi o experiență nemaipomenită pe care cu siguranță o vei repeta atunci când vine cheful de distracție.

  • Muzeele și centrele culturale de interes

Bucureștiul nu duce lipsă de muzee, din contra, iar dacă vrei să afli ce poți vizita și care sunt punctele de interes în acest sens, iată câteva propuneri de neratat:

  • Muzeul Național de Istorie,
  • Muzeul Național de Artă al României,
  • Muzeul Satului Dimitrie Gusti,
  • Muzeul Colecțiilor de Artă,
  • Muzeul Țăranului Român,
  • Muzeul Antipa.

Ar fi recomandat să îți achiziționezi biletele de pe site-urile dedicate ale muzeelor, să poți accesa locațiile fără prea mari bătăi de cap. În plus, descoperirea acestor centre culturale deosebite este mult mai distractivă dacă împarți această experiență cu unul sau mai mulți amici, care să te și ghideze totodată.

Așadar, ai ce face în București, dacă acest oraș este noua ta casă. Nu le face pe toate deodată și încearcă să descoperi în fiecare zi ceva frumos din capitală, pentru a savura fiecare moment așa cum se cuvine.

Sursă foto: Magneto.ro

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil