Home Utile Iustin Paraschiv face trecerea companiilor Carmistin la energia verde

Iustin Paraschiv face trecerea companiilor Carmistin la energia verde

by GetLokal.ro

Iustin Paraschiv, fondatorul Grupului Carmistin, renumit în România în sectorul agroalimentar, a decis pe fondul crizei energetice actuale ca să investească în centrale fotovoltaice, pilon de bază pentru o dezvoltare durabilă în anii ce urmează.

Companiile Carmistin trec la energia obținută din surse regenerabile

Într-o lume care se reorientează tot mai mult spre producerea și utilizarea energiei verzi, este de la sine înțeles că nu se mai poate spera că se mai pot folosi aceleași mijloace învechite de către companii pentru a avea o activitate profitabilă.

În acest context al schimbărilor radicale, nu mai puțin de 10.500 de panouri fotovoltaice, care vor genera o capacitate de 4,5 MW, vor fi montate pe 18 amplasamente ale Grupului Carmistin.

În acest mod, cele companiile specializate ale holdingului, grupate în 4 divizii de producție, pui, porc, vită și agricultură, vor beneficia de o energie ieftină produsă pe baze ecologice. Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food&Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture, Tracian Beef și celelalte firme reunite sub cupola Carmistin nu vor avea astfel decât de câștigat în urma folosirii energiei obținute din resurse regenerabile.

În condițiile în care activitățile holdingului se referă la 5.000 de ha de teren agricol unde sunt cultivate cereale, la o fabrică de nutrețuri combinate, la 3 unități de depozitare cereale, 18 ferme de pasări, 2 abatoare, 7 ferme de creștere suine și o fermă de creștere a bovinelor, precum și la o rețea de 36 de magazine proprii, producerea energiei electrice în acest mod nu poate decât să conducă la o optimizare a business-ului în ansamblul său.

Pentru realizarea acestui proiect, de trecere la producerea și utilizarea energiei verzi, Iustin Paraschiv, ca reprezentant principal al holdingului românesc amintit, a decis ca să facă un parteneriat cu firma de inginerie și tehnologie Simtel Team.

Compania Simtel Team va fi responsabilă pentru instalarea centralelor fotovoltaice, iar proiectul comun pornește din start pe o bază extrem de promițătoare.

Conform lui Iustin Paraschiv, această reorientare investițională spre centrale fotovoltaice reprezintă o oportunitate care va aduce avantaje în demersurile companiilor Carmistin spre o dezvoltare durabilă în anii ce vor urma.

Sustenabilitatea – șansa unui profit mai mare în viitor

Această temă a sustenabilității, deși foarte actuală, are deja o istorie veche, de peste 400 de ani.

Durabilitatea se referă la modul în care ar trebui ca noi, oamenii, să ne raportăm corect la natură. Nu este deloc vorba de a te împotrivi dezvoltării economice, ci pur și simplu de o regândire a modului în care ne dezvoltăm ca locuitori ai Terrei. Mai clar, este vorba de a dobândi prosperitatea dorită fără a distruge iremediabil mediul înconjurător.

Organizațiile și firmele din toate domeniile de activitate care au fost create până în prezent au prioritizat până de curând mai degrabă partea economică, neglijând din nefericire partea de mediu și cea socială. A sosit însă clipa în care suntem pur și simplu obligați de realitate ca să regândim din temelii modul de a face afaceri. Iar Carmistin se află în rândul acelor holdinguri vizionare ce au înțeles acest lucru și acționează în consecință.

Se discută mult în ultima vreme despre sustenabilitate, dar puține companii au decis ca să facă pași concreți în această direcție, luând în calcul tripleta de aspecte ale dezvoltării durabile: economice, de mediu și sociale. 

Din moment ce este recunoscută importanța de a trata cele trei elemente într-un mod integrat, ar fi greșit să nu li se acorde fiecăreia dintre ele locul meritat.

Carmistin – în topul holdingurilor românești ce acceptă schimbarea

Prin proiectele pe care Iustin Paraschiv le-a demarat alături de ceilalți oameni din conducerea firmelor din grupul Carmistin, dovedește că acționează ca un vizionar, ca un om de afaceri ancorat în miezul realităților prezente care dorește să înțeleagă în profunzime modul în care sustenabilitatea integrată apare într-o organizație antreprenorială. 

Prin această primă inițiativă de a paria cu multă încredere pe energia verde, de a monta mii de panouri fotovoltaice în nu mai puțin de 18 locații, viitorul arată bine pentru acest holding agroindustrial autohton. 

Având centrale fotovoltaice proprii, companiile din componența grupului de companii Carmistin vor putea ca să:

  • își reducă cheltuielile pe care le au în prezent cu energia electrică;
  • să desfășoare activități mult mai eficiente pe toate liniile de producție;
  • să reducă amprenta de carbon, lucru extrem de important în anii ce vin;
  • să demonstreze că au înțeles cum să folosească cu randament maxim resursele de care dispun;
  • să își construiască inteligent o imagine și mai favorabilă în comunitate.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like