Home Utile Știai că alegerea unei lenjerii de pat influențează decisiv calitatea somnului tău?

Știai că alegerea unei lenjerii de pat influențează decisiv calitatea somnului tău?

by GetLokal.ro

Odihna reprezintă un must-have după o zi obositoare de muncă. Tuturor ne place să ne relaxăm seara în dormitorul nostru, într-un pat confortabil, cu o lenjerie de pat pe măsura așteptărilor noastre. 

Nu se știe exact cine a inventat lenjeria de pat, istoricii având păreri împărțite. Unii spun că egiptenii au început să prelucreze bumbacul, transformându-l în țesături. Alți istorici spun că romanii sunt pionierii lenjeriilor de pat. 

Pe vremuri doar bogații aveau privilegiul să doarmă în așternuturi relaxante, fine, comode. Însă, în zilele noastre, un lucru este cert. Aproape fiecare om își permite să își aleagă lenjerii de pat, în funcție de nevoile și gusturile sale. 

Cum să îți îmbunătățești calitatea somnului. O lenjerie de pat nouă contribuie decisiv

Conform mai multor studii, o lenjerie de pat nouă îmbunătățește calitatea somnului. Mai mult, durata pentru a adormi scade la 7 minute de la o medie de 15 minute, iar durata somnului crește cu 20 de minute.

Ce înseamnă aceste date statistice? Practic, te vei trezi a doua zi dimineață, cu o stare de spirit mai pozitivă, o atenție de concentrare crescută și o putere suplimentară de muncă. Toate aceste deziderate pot deveni realitate dacă urmăm niște pași simpli în alegerea unei lenjerii de pat.

Criterii pentru alegerea unei lenjerii de pat

Este primordial să alegem lenjerii de pat, în funcție de tipul de confort dorit: Lenjerii de pat Ranforce, Lenjerii de pat Bumbac, Lenjerii de pat Satin, Lenjerii de pat Lux, Lenjerii de pat Bebe, Lenjerii de pat Copii.

Principalele aspecte care trebuie să te preocupe sunt atât de ordin estetic, însemnând dimensiuni, culoare, design, cât și criteriul calitativ, care ține de material.

Cele mai citite articole

Cele mai potrivite lenjerii de pat. Materialul este esențial

Din punct de vedere calitativ, cele mai potrivite sunt confecționate din bumbac 100%, sunt foarte ușor de întreținut și curățat. Tipul de material este extrem de important deoarece lenjeria de pat intră în contact direct cu pielea.

Mai mult, bumbacul ranforsat este alegerea cea mai bună. Nu se scămoșează, având o rezistență sporită în timp. Acesta este rezistent la apă, lumină sau soluții de curățare, precum detergentul. Datorită bumbacului de calitate, lenjeriile de pat din acest material sunt foarte ușor de întreținut si curățat. De asemenea, are proprietatea de a se adapta la temperatura ambiantă, atât pe timpul verii, cât și în sezonul rece, generând răcoare și căldură în funcție de anotimp. 

Bumbacul satinat este un mix între bumbac și satin, dar cu o țesătură mai fină și mai plăcută la atingere. Mai mult, o lenjerie de pat de lux permite aerului să circule astfel încât pielea să fie oxigenată.

Dacă dorești un set de lenjerii de pat pentru copii trebuie să ai în vedere ca acestea să fie confecționate dintr-un bumbac extrem de delicat, dar și să garanteze un confort ridicat la utilizare. Materialul trebuie să fie moale și plăcut la atingere.

Importanța rolului estetic

Trebuie să ținem cont de faptul că așternuturile au capacitatea de a influența întreg aspectul dormitorului. Din acest motiv, rolul estetic are menirea de a crea o atmosferă cât mai relaxantă. Totul depinde de gustul fiecăruia, dar anumite culori, precum cele calde sau combinația verde – albastru creează o stare de liniște și relaxare.

Dacă ești o persoană care iubește culorile vii poți alege lenjerii de pat colorate cu modele variate. Cu cât este mai frumoasă și mai comodă lenjeria de pat, cu atât de plăcut ne va fi și somnul. 

Alegerea unei lenjerii de pat perfecte, adaptată nevoilor și personalității tale, poate să îți creeze o oază de relaxare și liniște chiar în dormitorul tău. Nu uita că un somn de calitate este cheia succesului pentru a face față tuturor provocărilor!

Despre SomProduct

Alege lenjerii de pat potrivite dormitorului tău din portofoliul de produse: https://www.somproduct.ro/ SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Cele mai citite articole

You may also like