Home Utile Izolatia casei este una din cele mai importante investitii

Izolatia casei este una din cele mai importante investitii

by GetLokal.ro

Exista multe beneficii care vin odata cu izolarea casei voastre, care includ facturi reduse la energie, o amprenta de carbon redusa si, mai evident, o casa mult mai calda. Romania are unele dintre cele mai vechi fonduri de locuinte din lumea dezvoltata si, in consecinta, are unele dintre cele mai ineficiente locuinte in ceea ce priveste retinerea caldurii si consumul de energie.

Cea mai eficienta modalitate de a preveni acest tip de pierdere de caldura este prin instalarea izolatiei pentru cavitate, pereti si mansarda. Atunci veti putea folosi mult mai putina energie atunci cand va incalziti casa si va dura mai putin timp pentru a se incalzi si va retine mai multa caldura pentru mai mult timp dupa ce incalzirea centrala este oprita. Veti avea, de asemenea, beneficiul unei locuinte mai racoroase in timpul verii. Prin instalarea izolatiei pentru interior si mansarda, veti oferi casei voastre un rating de eficienta energetica mai mare, ceea ce o va face probabil mai atractiva pentru potentialii cumparatori in viitor. Multe dintre schemele de energie regenerabila pot include solutii de energie regenerabila, cum ar fi panouri solare si sisteme solare termice. Trebuie sa aveti suficienta izolatie instalata in proprietatea  pentru a va califica pentru schemele pentru a va asigura ca caldura nu va fi risipita.

Izolatia din vata minerala bazaltica este, de asemenea, foarte eficienta in absorbtia sunetului si va ajuta la reducerea transmiterii zgomotului prin cladire, oferindu-va un mediu mai linistit si mai confortabil. Instalarea izolatiei in casa voastra ar putea economisi sute de RON pe an de la facturile de energie, asa ca ar trebui sa fie prima alegere cand va ganditi la economie.

Izolatia este una dintre principalele modalitati recunoscute de reducere a emisiilor de carbon, precum si de a ajuta la reducerea consumului si a dependentei de combustibilii fosili.

Exista si alte modalitati simple de a va izola proprietatea, cum ar fi acoperirea cutiilor postale si montarea de captuseli pe usi. Micile modificari ca acestea pot economisi in continuare bani de la facturile de energie.

Cele mai citite articole

Instalarea izolatiei pentru cavitate si mansarda poate ajuta, de asemenea, la reducerea condensului care poate aparea in si pe acoperis sau tavan.

Cel mai simplu spus, izolatia este orice material care este folosit pentru a umple micile goluri si crapaturile casei  de unde poate iesi aerul. Acest material izolator actioneaza ca o bariera intre aerul cald din interiorul casei si aerul rece din exterior. Exista multe tipuri diferite de izolatie, dar toate servesc aceluiasi scop: acela de a crea o bariera intre casa si elementele exterioare.

Caldura curge in mod natural din zonele mai calde catre zonele mai reci. In lunile racoroase de iarna, aerul cald din interiorul casei tale va incerca sa-si gaseasca drumul in exterior. Izolatia impiedica aerul cald sa iasa afara si il mentine in interiorul casei. Izolatia face acest lucru prin pastrarea micilor buzunare de aer prinse in interiorul materialului, ceea ce ajuta la minimizarea cantitatii de caldura care trece intre interiorul si exteriorul casei. Aceasta inseamna ca casa  va ramane calda iarna si racoroasa vara, deoarece aerul nu trece liber intre interior si exterior. 

Un motiv important pentru a va actualiza izolatia este impactul semnificativ pe care il va avea asupra cantitatii de energie pe care o foloseste casa. Stiati ca casele romanilor contribuie la peste 40% din emisiile totale de gaze cu efect de sera ale natiunii? O mare parte din aceasta se datoreaza faptului ca casele nu sunt izolate corespunzator si folosesc mai multa energie decat este necesara pentru a le incalzi si raci. Prin adaugarea de izolatie, casa va deveni mult mai eficienta din punct de vedere energetic, lucru care este la fel de grozav pentru portofelul tau si pentru planeta.

Izolatia va va ajuta sa va mentineti casa calda si confortabila toata iarna. Acest lucru se datoreaza faptului ca izolatia ajuta la asigurarea ca nu exista aer cald care sa scape afara. Pastrand mai multa caldura in interiorul casei, acest lucru scade numarul de ori can trebuie sa porniti caldura. Cu cat locuinta voastra foloseste mai putina energie incercand sa se mentina calda, cu atat economiile vor fi mai mari la urmatoarea factura de energie. Daca sunteti gata sa incepeti sa economisiti bani si sa ajutati planeta, contactati acum un expert in instalarea izolatiei. Un acoperis cu scurgeri este o problema cu care nimeni nu vrea sa se ocupe. Un acoperis cu scurgeri, impreuna cu mucegai, este o problema si mai grava. Cand mansarda  nu este izolat corespunzator sau intretinerea anuala a acoperisului este ignorata, problemele incep sa se formeze. Una dintre cele mai mari probleme este cresterea mucegaiului. Pe masura ce acoperisul imbatraneste, acesta va forma in mod natural crapaturi si mici gauri. Cand sunt lasate netratate, aceste gauri vor continua sa creasca si vor lasa ploaia si zapada sa se prelinga in casa ta. Daca este lasat suficient de mult timp, lemnul din structura acoperisului tau va incepe sa putrezeasca si mucegaiul va incepe sa creasca.

Avand un strat suplimentar de izolatie, creeaza o bariera de umezeala care tine apa nedorita departed e casa. De asemenea, este mult mai usor sa indepartati izolatia veche si deteriorata si sa o inlocuiti decat sa va inlocuiti intregul acoperis. Daca aveti ingrijorari cu privire la acoperis, este intotdeauna cel mai bine sa il inspectati cu un profesionist. Intrebati-i despre izolatia pentru mansarda si daca o recomanda pentru situatia voastra. Adaugarea izolatiei acum ar putea ajunge sa va salveze acoperisul pe termen lung.

Cele mai citite articole

You may also like