Home Familie Jucarii din lemn potrivite pentru copii pe grupe de varsta

Jucarii din lemn potrivite pentru copii pe grupe de varsta

by Dinu Alexandra

Jucariile din lemn sunt cunoscute de multa vreme ca fiind principala modalitate de distractie a celor mici. Chiar daca sunt simple, nu au lumini si nici nu emit sunete, sunt la fel de distractive, dar cu o componenta educationala ridicata. Inca de cand copilul incepe sa stea in fundulet, jucariile din lemn reprezinta alegerea numarul 1 a parintilor. Si este o alegere foarte buna, deoarece jucariile din lemn vor fi folosite foarte multi ani, chiar si la scoala.

De jucarii si puzzle lemn copiii nu se vor plictisi niciodata. Iar magazinul online Ricipici le ofera parintilor si apropiatilor ocazia de a le face o surpriza celor mai mici membri ai familiei.

Tipuri de jucarii, grupe de varsta si avantaje

Jucariile din lemn sunt impartite pe mai multe categorii de varsta, de la cele pentru copii mici, sub 3 ani, pana la categoria prescolarilor si chiar a scolarilor. Nu toti copiii se bucura sa se joace pe telefon, iar iesirile in aer liber, in parcuri, trebuie alternate cu perioade de joaca acasa. Fie ca se joaca singuri, fie ca se alatura jocurilor surorilor sau fratilor mai mari, toti copiii vor adora jucariile din lemn.

Jucariile din lemn stil abac sunt ideale atat pentru copiii de gradinita, cat si pentru copiii de scoala, in clasa pregatitoare, deoarece cubuletele colorate cu cifre si clasica socotitoare ii vor ajuta sa faca mult mai repede operatiuni aritmetice importante.

Cele mai citite articole

Un antepremergator din lemn, spre exemplu, va fi potrivit pentru bebelusii care abia invata sa mearga, fiind un accesoriu excelent nu numai pentru dezvoltarea abilitatilor motrice, ci si pentru ca are diverse jucarii si activitati pe toata suprafata.

Pe de alta parte, jucariile din lemn de tras sau bancurile de lucru sunt ideale pentru toddleri, care acum invata formele si culorile, iar bancurile de lucru ii ajuta sa invate sa potriveasca o piesa din lemn intr-o anumita forma.

Bucatariile din lemn pentru copii sunt ideale atat pentru fetite, cat si pentru baietei, ii ajuta sa isi dezvolte creativitatea, dar si abilitatile sociale, imitand comportamentul adultilor si imaginandu-si propriile roluri.

Jucariile din lemn reprezinta cea mai buna alegere a parintilor care cauta accesorii rezistente in timp, greu de stricat, care nu au varsta si care pot fi transmise din generatie in generatie fratilor sau verisorilor mai mici. De asemenea, jucariile din lemn dezvolta imaginatia copilului, antrenandu-le coordonarea, le dezvolta abilitatile cognitive pe care le vor folosi in viitor in viata de zi cu zi. Jucariile din lemn sustin procesul de gandire, ii incurajeaza sa socializeze cu alti copii, cu fratii sau cu parintii lor, antrenandu-i la joaca.

Cei care comanda jucarii din lemn au garantia ca nu se vor strica in timp, ca sunt usor de intretinut si de curatat, ca sunt sigure si non-toxice pentru copiii de toate varstele, fiind folosite atat in locuintele unde sunt copii mici, cat si in gradinite, scoli, centre educative, after-school-uri, iar lista poate continua.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil