Home Evenimente Kim Jong Un reloaded; dictatorul nord-coreean a revenit

Kim Jong Un reloaded; dictatorul nord-coreean a revenit

by GetLokal.ro

Dupa ce a tinut o lume intreaga pe jar timp de trei saptamani, liderul comunist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, a reaparut in public. In toata aceasta perioada a circulat insistent zvonul ca ar fi in stare vegetativa sau chiar ca ar fi murit. Zvonuri de presa, imposibil de verificat, mai ales tinand cont ca e vorba despre cea mai izolata tara din lume, de unde nu razbate nimic in strainatate.

Mai ales acum cand la Phenian sunt si mai putini straini ca de obicei, din cauza pandemiei COVID-19.

Zvonurile au fost intretinute mai ales de presa. Coreea de Sud, cea mai bine informata tara in privinta evenimentelor din nordul comunist, a anuntat in repetate randuri ca nu a sesizat nimic suspect in Coreea de Nord si ca, dupa toate probabilitatile, dictatorul Kim Jong-Un e bine sanatos – scriu stirile de pe ucoz.ro.

Focuri de arma la granita inter-coreeana

Nici nu a reaparut bine Kim Jong-Un, ca au si avut loc incidente in zona demilitarizata, care desparte cele doua Coreei. Duminica dimineata dinspre nord au fost trase focuri de arma inspre militarii sud-coreeni de la frontiera. Acestia au ripostat cu focuri de arma, iar apoi s-a asternut linistea. Nimeni nu a fost ranit, nici pe partea sudica a frontierei, nici in nord.

Cele mai citite articole

Incidentul armat are loc la 24 de ore de cand Kim Jong-Un a reaparut in public, dupa o absenta de trei saptamani.

Filmul celor trei saptamani care au tinut cu sufletul la gura o lume intreaga

Pe 12 aprilie, Kim Jong-Un lua parte la o sedinta de partid. A fost ultima aparitie publica. Pe 15 aprilie, a fost ziua bunicului sau, Kim Ir Sen, fondatorul statului comunist. Este cea mai mare sarbatoare a nord-coreenilor, iar Kim Jong-Un nu a participat. O absenta de neconceput care a dus la inmultirea zvonurilor ca dictatorul e bolnav sau chiar mort. Presa asiatica a scris ca ar fi fost operat pe cord si ca interventia chirurgicala coronariana a fost nereusita, iar Kim Jong-Un se afla in stare vegetativa, tinut in viata doar de aparate. Cu fiecare zi care trecea, erau tot mai multe speculatii ca sora lui, Kim Yo Jong, incearca sa isi aranjeze succesiunea, dar lupta pentru putere e apriga, iar decesul va fi anuntat doar in clipa in care se rezolva problema succesiunii. Pe 1 mai insa, Kim Jong-Un a reaparut in public. A inaugurat o fabrica de ingrasaminte si parea in forma. Dar in fotografiile prezentate de presa nord-coreeana si analizate de occidentali s-a observat ca la mana dreapta, deasupra incheieturii, are un semn, despre care se crede ca e de la o interventie pe vena. Deci e posibil ca liderul nord-coreean sa fi fost bolnav.

Kim Jong-Un, marele bolnav al planetei

Nu se stie varsta exacta a dictatorului; se crede ca are 36 de ani. Pentru varsta lui, e foarte bolnav, asta din cauza multelor kilograme in plus. Specialistii occidentali care au analizat imaginile cu el spun ca ar avea o inaltime de 1.70 (dar nu e clar, fiindca uneori are tocuri) si probabil 130-135 de kilograme. In plus, fumeaza enorm.

 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil