Home Utile Licitatii imobiliare: top 4 motive pentru care sa iti cumperi un imobil scos la vanzare prin executare judecatoareasca

Licitatii imobiliare: top 4 motive pentru care sa iti cumperi un imobil scos la vanzare prin executare judecatoareasca

by GetLokal.ro

Indivizii care isi doresc sa nu stea in chirie si sa isi cumpere un imobil pe nume propriu au posibilitatea de a participa la licitatii imobiliare, in cadrul carora sunt scoase la vanzare apartamente sau case rezidentiale de calitate, moderne si interesante. Este vorba despre bunuri imobile pentru care proprietarii initiali nu au mai putut achita ratele aferente si care au sunt scoase public la vanzare, astfel incat institutiile bancare sa isi recupereze datoriile.

Preturi mult mai convenabile

Spre deosebire de apartamentele si casele care sunt comercializate prin intermediul agentiilor imobiliare, cele care sunt scoase la vanzare prin licitatii publice, in urma unor executari judecatoresti au preturi mult mai convenabile pentru potentialii cumparatori. De ce? Institutiile bancare sunt interesate sa isi recupereze datoriile cat mai repede. In acest fel, ele isi pot continua activitatea in conditii optime, iar preturile imobilelor sunt setate doar la valoarea sumelor pe care institutiile bancilor trebuie sa le recupereze si nu la valoarea reala a caselor si apartamentelor. Mai exact, indivizii pot cumpara imobile chiar si la preturi setate la jumatate din valoarea lor reala. Daca obiectiv, un imobil ar costa 80.000 de euro, iar institutia bancara are de recuperat doar 40.000 de euro, licitatia porneste de la suma de 40.000 de euro.

Licitatii imobiliare – metode diverse de plata

Un alt aspect pe care trebuie sa il stie oamenii care participa la licitatii imobiliare este acela ca pot beneficia de o gama mult mai larga de metode de finantare. Executorii accepta atat plata cu numerar, cat si plata prin credite ipotecare sau prin intermediul creditelor de tip Prima Casa. Este esential, insa ca indivizii sa se asigure ca banii sunt virati vanzatorilor in decurs de 30 de zile din momentul adjudecarii imobilelor.

Cele mai citite articole

Case si apartamente gata mobilate

In anumite situatii, casele si apartamentele care sunt scoase la vanzare atunci cand proprietarii lor au ajuns in incapacitate de plata a ratelor, acestea sunt vandute cu tot cu piesele de mobilier. Este vorba despre un avantaj pentru cei care le achizitioneaza, intrucat ei nu mai trebuie sa isi faca griji in privinta cumparaturilor pentru scaune, paturi sau alte obiecte necesare unui stil de viata decent.

Diminuarea gradului de indatorare

Nu in ultimul rand, achizitionarea unor bunuri imobile in conditii diferite fata de cele care se practica in mod obisnuit presupune un grad de indatorare mult mai mic al oamenilor. Este esential ca indivizii sa aiba rate cat mai mici la institutiile financiar bancare, pentru a putea beneficia de un stil de viata decent, care sa le permita sa isi achizitioneze toate produsele si serviciile pe care si le doresc.

Luand in considerare toate cele mentionate anterior, persoanele care sunt in cautarea unui imobil pe care sa il achizitioneze pot lua in calcul aceasta metoda eficienta pe care o au la dispozitie. Este adevarat ca procedurile pot fi usor diferite fata de achizitionarea caselor si apartamentelor direct de la dezvoltatori sau prin agentiile imobiliare, insa pe termen lung merita!

Cele mai citite articole

You may also like