Home Viata sanatoasa Tratament hemoroizi si fisuri anale – masuri eficiente pentru a elimina aceste probleme

Tratament hemoroizi si fisuri anale – masuri eficiente pentru a elimina aceste probleme

by GetLokal.ro

Hemoroizii si fisurile anale sunt acele afectiuni generate de o viata sedentara si de alimentatia nesanatoasa. Pentru ca omul modern are des un asemenea stil de viata persoanele care sufera de aceste afectiuni sunt tot mai multe si este necesar un tratament hemoroizi si fisuri anale. Ambele boli aunt subdiagnosticate insa statisticile oficiale arata cifre destul de mari ceea ce inseamna ca sunt numeroase persoane care se confrunta cu astfel de probleme.

Tratament hemoroizi si fisuri anale – metode optime

Nu exista cel mai bun tratament hemoroizi si fisuri anale si de aceea este nevoie ca fiecare medic sa stabileasca o combinatie de metode in sensul acesta. Tratamentul local cu medicamente, cu unguente si cu supozitoare este una dintre variante.

Scelroterapia este cea care consta in interoducerea in hemoroizi a preparatelor sclerozante prin intermediul unui endoscop si cu o seringa speciala. Coagularea cu infrarosu este de asemenea o varianta foarte des intalnita. Se aplica astfel un fascicul de radiatii care actioneaza asupra hemoroizilor, in timp ce caldura care se degaja produce termocoagulare printr-o actiune locala asupra peretilor vasculari ai venei care are rolul de a alimenta hemoroizii. Ligaturare implica strangularea hemoroizilor cu ajutorul benzilor din latex care vor opri irigarea acestora cu sange generand vindecarea.

Pentru fisuri anale se aplica tratamente locale, de cele mai multe ori pe baza de crema. In anumtie cazuri foarte complexe se abordeaza alte metode cum ar fi cele chirurgicale.

Exista si remedii naturiste cu ajutorul carora hemoroizii si fisurile anale pot fi ameliorate. Fie ca este vorba despre ceai care are actiune interna sau despre unguente pe baza de extracte naturale, tratamentele naturiste pot genera reducerea inflamatiei si calmarea durerilor.

Ceaiurile facute din scoarta de stejar, de pelin sau de marul lupului, de afin sau de alun si de angelica, castan sau brusture sunt bune pentru bai locale. Ceaiurile din coada soricelului, tataneasa, musetel sau alte astfel de plante baute de trei ori pe zi ajuta la reducerea hemoroizilor si la ameliorarea disconfortului generat de ei. Unguentele care au extracte naturale cum sutn cele cu galbenele si castante aplicate local ajuta atat la tratarea hemoroizilor cat si la tratarea fisurilor anale.

Se folosesc si cataplasme cu argila care se aplica local. De asemenea, amestecurile din unguente si din plante care au actiune anti hemoroidala si pe care fiecare persoana le poate cumpara de la plafar sunt perfecte.

Femeile insarcinate ar trebui sa apeleze la tratamente naturiste daca au hemoroizi insa unele tratamente farmaceutice pot fi bune si pe timpul sarcinii. Doar medicul ofera tratamentul corect pentru hemoroizi sau fisuri anale deoarece el este singurul care cunoaste istoricul pacientului si pe baza lui poate elabora o reteta corecta.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like