S-a stabilit stiintific ca aprinderea lumanarilor decorative, care emana un miros placut, pot avea un impact puternic asupra bunei dispozitii si pot elimina riscul de aparitie a depresiei.
In cazul in care esti suprasolicitat, aromaterapia cu lumanari si uleiuri esentiale poate sa te ajute extrem de mult, atat din punct de vedere fizic, cat si psihologic.
Daca vrei sa obtii totul de la o lumanare decorativa insa, trebuie sa stii cum sa o folosesti si mai ales, cum sa o alegi.
Cand poti folosi lumanarile decorative?
In general, aceste lumanari sunt folosite in saloanele de aromaterapie sau acasa, in incaperile destinate relaxarii. Le poti folosi atunci cand faci baie, le poti folosi atunci cand te uiti la un film sau atunci cand iei cina cu o persoana draga.
De asemenea, un astfel de produs poate fi un excelent cadou.
Cele mai citite articole
Cum alegi lumanarile decorative?
Achizitia unei lumanari pare a fi un proces simplu. Nu este chiar asa, insa. Este bine sa te asiguri ca lumanarea este de buna calitate si ca este potrivita pentru scopul pe care il cauti. In general, este bine sa te orientezi in functie de :
- Culoare. Lumanarile rosii sau portocalii sunt ideale pentru serile romantice, alaturi de partener. Lumanarile galbene sunt ideale pentru momentele in care ai nevoie de energie iar lumanarile verzi sunt perfecte atunci cand cauti stabilitate. Lumanarile albastre si ele un efect pozitiv, conferind relaxare si confort emotional.
- Miros. Parfumul lumanarilor conteaza si el foarte mult. De regula, sunt folosite uleiuri esentiale care au un impact puternic asupra starii de sanatate. Uleiurile de menta, cuisoare, ghimbir, grepfrut, lamaie sau portocala pot avea efecte benefice asupra organismului, aducand relaxare.
- Tipul de ceara folosit. Exista ceara de origine vegetala, animala sau obtinuta artificial. Este bine sa se opteze pentru lumanari cu ceara cat mai naturala, ceara de albine fiind foarte atractiva, deoarece este foarte sanatoasa. Este de evitat lumanarea din parafina ( un element petrolier ), deoarece poate sa genereze mirosuri neplacute si poate scoate fum.
- Modul de constructie al lumanarii. Atunci cand vrei sa verifici calitatea unei lumanari, fitilul este elementul caruia trebuie sa ii acorzi atentie. Acesta trebuie sa fie drept si sa fie plasat fix in centrul lumanarii.
Sfaturi la folosirea lumanarilor decorative
Atunci cand folosesti lumanari decorative este bine sa urmezi si o serie de sfaturi de siguranta. Oricat de relaxante sunt, acestea pot fi si destul de periculoase. Printre cele mai importante sfaturi pe care trebuie sa le urmezi se numara si urmatoarele:
- Nu lasa niciodata lumanarea aprinsa nesupravegheata;
- Nu folosi lumanarea ca lumina de veghe, in timpul noptii! Pentru lumina de veghe poti folosi diverse lampi care nu prezinta niciun risc;
- Arde lumanarile departe de diverse obiecte ce pot fi inflamabile!
Este bine sa fii precaut, deoarece o simpla lumanare poate naste accidente neplacute.
Daca esti precaut, poti obtine o multime de avantaje de la banalele lumanari decorative si acestea pot contribui in mod decisiv la impactul vizual al unei incaperi.