Home Viata sanatoasa Mâncare de regim – alege să îți creezi un stil de viață sănătos

Mâncare de regim – alege să îți creezi un stil de viață sănătos

by GetLokal.ro

Este posibil să fi ajuns la decizia de a urma un stil de viață sănătos și echilibrat. Pentru a pune echilibru în viața ta, mâncarea este un element fundamental. Poate să influențeze puternic atât sănătatea organismului tău, cât și sănătatea ta psihică. De aceea, este important să consumi alimente benefice pentru tine. 

Dacă dorești să îți alcătuiești o alimentație bazată pe mâncare de regim, trebuie să ai în vedere anumite lucruri. Împreună cu muncă și disciplină, abordarea unei diete corecte poate să îți schimbe stilul de viață,  starea de sănătate, înfățișarea și mentalitatea. Astfel, este esențial să cunoști în linii mari ce presupune o alimentație nutritivă și sănătoasă.

Cum te ajută alimentele să ajungi la rezultatele dorite?

Prin digestie, alimentele pe care le consumi zilnic îți oferă diverși nutrienți. Macronutrienții și micronutrienții sunt cele două grupe fundamentale de nutrienți, care pot fi clasificate astfel: 

  • Macronutrienți – proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. 
  • Micronutrienți – vitamine (A, B, C, D, E, K) și minerale (fier, potasiu, magneziu, zinc, calciu etc.) 

O masă corespunzătoare tuturor nevoilor organismului tău trebuie să cuprindă cantitățile necesare pentru ambele grupe de nutrienți. Altfel, s-ar putea să nu ajungi la rezultatele pe care ți le dorești, întrucât vei da greș. De asemenea, este important să iei în calcul și rolul fiecăreia. 

Spre exemplu, proteinele sunt responsabile pentru răspândirea de aminoacizi esențiali în organism. Carbohidrații reprezintă principala sursă de energie a corpului uman, iar fibrele joacă un rol important în susținerea unei digestii optime. Combinate, toate beneficiile vor crea în interiorul corpului tău un mod de dezvoltare umană sănătoasă. 

Cele mai citite articole

Acum că știi care sunt principalele elemente ale unei alimentații sănătoase pe care trebuie să le ai în vedere, poți să treci la treabă! Alcătuiește-ți mese delicioase și sățioase, dar nu uita să ai grijă de respecți numărul de calorii. Bazează-te pe principiul 70-30. Într-o lună, poți consuma mâncare sănătoasă în 70% din timp. Pentru restul de 30% poți alege să te răsfeți cu preparate dulci care au la bază ingrediente naturale, integrale și sănătoase. 

Ce faci atunci când nu știi cum să îți alcătuiești mesele?

Poți începe prin a-ți calcula necesarul caloric. Apoi, pentru a te asigura că respecți caloriile necesare sau deficitul caloric potrivit pentru tine, optează pentru concepte de livrare mâncare sănătoasă la domiciliu. Acolo, poți să găsești meniuri complete care să îți satisfacă toate nevoile, indiferent de criterii. 

De obicei, există meniuri pentru mai multe grupe de calorii din care poți să alegi. De altfel, mesele vor fi construite pe baza preferințelor tale! Dacă există alimente care nu îți plac, le poți înlocui. Preferințele tale sunt importante pentru constituirea unei mese corespunzătoare! 

Totodată, serviciile de livrare mâncare de dietă pot fi un avantaj și pentru cei care întâmpină dificultăți din punct de vedere al timpului. Atunci când timpul este o problemă, poate fi dificil să ai grijă de modul în care te hrănești. De cele mai multe ori, o alimentație sănătoasă necesită atenție pe perioada preparării. De aceea, nu mai este cazul să îți faci griji! 

Dacă ești din Timișoara și te afli în vreuna din situațiile enumerate mai sus, poți să optezi pentru serviciile oferite de foodsapiens.ro. Cu ajutorul echipei, te poți bucura de niște meniuri gustoase și pline de nutrienți, care te vor ajuta să ajungi rapid la forma dorită! De asemenea, este un concept care respectă cu întregime necesitățile consumatorului. Alege meniurile lor, sunt create strict pe baza preferințelor tale! 

Poți uita de toate obstacolele întâlnite până acum în drumul spre conturarea unui corp frumos sau a unei sănătăți invincibile! Acum, totul poate fi mai ușor! Respectă cu strictețe regulile de bază pentru o alimentație sănătoasă, iar rezultatele nu se vor face așteptate!

Cele mai citite articole

You may also like