Home Calatorii Masuri de securitate aeroport – ce trebuie sa stii daca pleci in SUA?

Masuri de securitate aeroport – ce trebuie sa stii daca pleci in SUA?

by Dinu Alexandra

Miercuri Statele Unite au anuntat ca se vor creste masurile de securitate pe aeroporturile care opereaza zboruri catre SUA. Desi nu a fost oferita o motivatie oficiala pentru aceste masuri, surse citate de agentia de presa Reuters spun ca exista motive sa se creada ca reprezentanti ai gruparii al Quaeda din Siria si Yemen lucreaza impreuna pentru a dezvolta explozibili realizati din materiale ce ar putea trece nedetectate de filtrele de securitate actuale din aeroporturi.

Principala grija a autoritatilor este ca aceste grupari ar putea incerca sa arunce in aer avioane europene sau apartinand SUA folosindu-se de pasageri cu pasapoarte din Europa de Vest, care nu au nevoie de viza pentru Statele Unite si care au avut legaturi cu extremisti islamici din aceste zone.

Cele mai citite articole

Noile masuri de securitate urmeaza sa fie implementate in aeroporturi care opereaza zboruri catre SUA din Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Pentru a nu periclita aceasta operatiune, nu se stie exact ce aeroporturi vor suferi aceste modificari in sistemul de securitate, insa se stie cu certitudine ca aeroportul Heathrow din Londra (de unde se opereaza cele mai multe zboruri catre Statele Unite), dar si alte aeroporturi din Anglia, sunt incluse in acest program de intarire a masurilor de securitate.

Oficialii citati de Reuters spun ca autoritatile Statelor Unite si europene iau in considerare inclusiv masuri de instalare a unor noi dispozitive de scanare si identificare a potentialilor explozibili. Desi nu s-a mentionat exact care vor fi masurile luate de aeroporturile vizate, se pare ca acestea vor include verificarea suplimentara a incaltamintei pasagerilor si a obiectelor luate in bagajele de mana, in special a electronicelor.

Cele mai citite articole

You may also like