Home Fun Pelerina de ploaie, obiect indispensabil în arsenalul unui iubitor de drumeții

Pelerina de ploaie, obiect indispensabil în arsenalul unui iubitor de drumeții

by Dinu Alexandra

Indiferent dacă sunteți un excursionist sau doriți doar să rămâneți uscat în zilele ploioase când sunteți plecat prin oraș cu treburi sau ați ieșit ca să vă plimbați, o pelerină de ploaie este mai mult decât utilă.

Magazinele online de articole sportive și pentru drumeții vin în întâmpinarea cerințelor clienților cu o multitudine de modele de asemenea articole impermeabile ce ne salvează de la transformarea rapidă în niște paparude.

Dacă într-o localitate oarecare, în situația unei ploi pornite pe neașteptate mai ai șansa de a te adăposti într-un magazin ori cafenea, în București chiar la metrou, lucrurile se schimbă dramatic dacă te afli într-o drumeție montană, cărând în spate pe coclauri și un rucsac înțesat.

O pelerină de ploaie suficient de generoasă ca dimensiuni pentru a te putea adăposti atât pe tine, cât și bagajele pe care le cari în spate este soluția salvatoare.

În plus, fiind de regulă extrem de subțire, se poate strânge până ce încape cu ușurință într-un buzunar de rucsac, iar greutatea sa poate să fie chiar mai mică de 200 de grame.

Pentru drumeții există pelerine impermeabile în culori vizibile de la distanță, dar și unele aproape militărești care sunt și un mijloc de camuflare perfect.

Cele mai citite articole

Desigur, în afară de pelerinele extrem de subțirele, există și pelerine de ploaie care țin și de cald, nu doar împiedică apa ca să te mureze până la piele.

La articolele vestimentare mai sofisticate, stofele rezistente la apă sunt acoperite cu substanțe speciale care le conferă capacitatea de a fi impermeabile.

Cu toate acestea, dacă nu e vorba de poliester și nailon, iar ploaia este torențială, până la urmă tot va răzbi prin țesătură.

În orice caz, la fel ca și în situația oricărui articol pe care îl luați într-o drumeție, trebuie să stabiliți din start în ce condiții veți fi nevoit să o purtați. Vara, în timpul unei ploi rapide și calde de vară, toamna, pe o ploaie mocănească rece etc.

Pelerinele de ploaie se clasifică și ele după numeroase criterii, inclusiv după cât de groase sunt acestea, după modul de închidere, formatul și mărimea glugii, existența sau inexistența buzunarelor, dacă sunt doar pentru acoperirea persoanei sau au capacitatea de a proteja și rucsacul.

Mai mult decât atât, dacă achiziționați o pelerină de ploaie profesională (tehnică), ea poate să fie utilizată la nevoie și drept copertină în caz de nevoie, dacă urmează ca să vă ridicați un adăpost temporar, până trece urgia. Dacă vă plac documentarele unde se arată tot soiul de trucuri pentru a supraviețui în situații neprevăzute, probabil ați aflat care sunt în principiu câteva dintre utilizările acestui articol vestimentar proiectat inițial pentru a feri de ploaie persoana ce o folosește.

Alegeți dintr-un magazin online o pelerină impermeabilă de calitate, pentru că se va dovedi o investiție extrem de bună pentru mulți ani de acum înainte.

Cele mai citite articole

You may also like