Home Familie Primii ani de socializare şi primii paşi în sistemul educaţional trebuie să fie făcuţi cu ghiozdanul potrivit

Primii ani de socializare şi primii paşi în sistemul educaţional trebuie să fie făcuţi cu ghiozdanul potrivit

by GetLokal.ro

Alegerea modelelor de ghiozdane de grădiniţă nu este o decizie simplă ce poate fi luată de către părinţii care, cu emoţie, îşi lasă copiii la grădiniţă, cămin sau creşă, ci o decizie foarte complicată, mai ales că pe piaţa sunt disponibile atât de multe modele de ghiozdane pentru copii de grădiniţă. Ghiozdanul pentru primii ani de grădiniţă trebuie ales în mod corespunzător, pentru a nu crea probleme coloanei vertebrale sau dezvoltării fizice a celui mic, dar să fie pe placul lui şi “la modă” în rândul prichindeilor de seamă lui.

Criterii de alegere a ghiozdanului de grădiniţă

Cele mai importante criterii pe baza cărora se aleg modelele de ghiozdane potrivite pentru copiii aflaţi în grupa mică, mijlocie sau pregătitoare, includ:

  • dimensiunile ghiozdanului ales. Fiind vorba de un copil la grădiniţă, ghiozdanul nu trebuie să fie foarte mare, foarte lung sau lat, să depăşească linia umerilor sau a spatelui, pentru că cel mic va avea intenţia să meargă cocoşat şi să aibă dureri de umeri sau de spate sau să i se deformeze coloana vertebrală;
  • materialele din care este realizat ghiozdanul. Ghiozdanul pentru grădiniţă trebuie să fie realizat din materiale de bună calitate, uşor rigid, uşor, cu bretele mo şi căptuşite, astfel încât ghiozdanul să fie confortabil şi uşor de transportat;
  • compartimentarea ghiozdanului de grădiniţă. Se pune accent pe compartimentarea corectă a ghiozdanului de grădiniţă, astfel încât articolele mai voluminoase să fie introduse în cel mai mare compartiment, iar obiectele mai mici să fie aşezate în buzunarele din faţă, astfel încât să fie la îndemână şi uşor de găsit.

Ghiozdan de grădiniţă clasic sau troler?

Există mai multe modele de ghiozdane de grădiniţă disponibile pe piaţă la momentul actual, printre care ghiozdanele clasice, tradiţionale, care pot fi ţinute în spate şi ghiozdanele stil troler care dispun de roţi. Modelele clasice sunt cele ce se poartă pe spate şi sunt foarte ieftine, disponibile în numeroase modele, practice şi uşoare, în timp ce modelele de ghiozdane stil troler sunt variante mai moderne.

Cele mai citite articole

Ghiozdanele troler sunt moderne, îi ajută pe cei mici să nu poarte o greutate atât de mare, sunt uşor de purtat, dar se pot murdări uşor şi dacă asfaltul nu este curat se pot transporta destul de greu, fiind mai zgomotos şi având un preţ mai ridicat de cât ghiozdanele clasice.

Material rezistent, ghiozdan de grădiniţă durabil

Chiar dacă ghiozdanul de grădiniţă nu este la fel de greu ca şi cele de şcoală, este important ca acesta să fie realizat din materiale rezistente şi impermeabile, astfel încât să facă faţă cu brio oricărei situaţii. Un ghiozdan de grădiniţă realizat dintr-un material rezistent şi impermeabil va face faţă oricărei situaţii ce implică precipitaţii sau murdărirea cu suc, apă, smoothie, ciocolată sau crema de biscuiţi.

Din ghiozdanul de grădiniţă al copiilor nu trebuie să lipsească pacheţelul, un rând de schimburi, şerveţele, apă, o jucărie, mici accesorii care îi arată individualitatea şi personalitatea, precum şi alte accesorii.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil