Home Servicii Principalele motive pentru care ar trebui sa cumperi spatiu comercial in Capitala

Principalele motive pentru care ar trebui sa cumperi spatiu comercial in Capitala

by Dinu Alexandra

Persoanele care doresc sa dea startul afacerii la care se gandesc de multi ani, cele care sunt gata sa se lanseze in lumea businessului, insa nu concep sa inchirieze spatiul comercial pe care il vor folosi, ci prefera sa il cumpere, pentru a fi siguri ca nu vor da gres pe drumul pe care au pornit, trebuie sa tina cont de mai multe lucruri si sa aiba in vedere mai multe criterii.

Piata afacerilor este in continua crestere, la fel si numarul companiilor care cauta sa isi deschida puncte de vanzare cat mai aproape de clienti. Pentru cei care cauta spatii comerciale de vanzare Bucuresti, oportunitatile sunt foarte mari si usor de fructificat.

Cum alegi spatiul comercial pe care il cumperi

Primul lucru de care trebuie sa tina cont cei care intentioneaza sa cumpere un spatiu comercial in Capitala este structura locatiei si dotarile ei. Spatiul comercial trebuie sa corespunda cerintelor cumparatorilor, atat din punctul de vedere al dimensiunii locatiei, cat si din punctul de vedere al compartimentarii. Dotarile si caracteristicile fizice ale cladirii trebuie sa se potriveasca si sa fie adaptate la afacerea pe care acestia urmeaza sa o desfasoare. Spre exemplu, cei care vor sa deschida o cafenea trebuie sa tina cont de minimul de dotari pentru o bucatarie.

Un alt criteriu important tine de cablurile de comunicare. Acestea trebuie sa garanteze existenta unei linii telefonice moderne si a unei linii de internet si date necesare activitatii. Este foarte important ca spatiul sa fie conectat la o retea de fibra optica si la o retea de internet cu trafic ridicat.

Cele mai citite articole

Serviciile de electricitate si aer conditionat sunt criterii la fel de importante in vederea achizitionarii unui spatiu comercial. In cazul in care afacerea necesita utilaje care consuma multa electricitate, este important ca, inainte de cumparare, administratorii sa vada cat consum poate suporta reteaua si daca exista si un generator pentru cazul in care apare o intrerupere de curent.

Regulamentul zonal este si el un criteriu demn de luat in calcul in vederea achizitionarii unui spatiu comercial potrivit cu activitatea afacerii. Este foarte posibil ca activitatea pe care o va avea firma sa nu fie acceptata in zona. De aceea, inainte de a semna un contract, este bine ca administratorii companiei sa se asigure ca pot sa isi desfasoare activitatea in locatia respectiva.

Locatia spatiului comercial trebuie sa fie intens tranzitata si foarte vizibila, deoarece succesul unei afaceri depinde de pozitia aleasa pentru activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare. Spre exemplu, cei care doresc sa deschida un restaurant tip fast-food, o farmacie sau un magazin trebuie sa aleaga o zona cu o densitate a populatiei destul de mare.

Totodata, nu este recomandat ca oamenii de afaceri sa isi deschida un magazin cu produse de lux sau foarte scumpe intr-un cartier in care oamenii au venituri modeste, in care exista familii care traiesc din ajutor social sau in care locatarii pur si simplu nu isi vor permite sa cumpere.

In concluzie, alegerea unui spatiu comercial nu este o provocare in conditiile in care oamenii de afaceri stiu in ce vor investi banii.

Cele mai citite articole

You may also like