Home Utile Pubele gunoi pentru colectare selectiva: o alegere ecologica si practica deopotriva

Pubele gunoi pentru colectare selectiva: o alegere ecologica si practica deopotriva

by GetLokal.ro

Datorita pubelelor gunoi pentru colectare selectiva, ai posibilitatea de a putea efectua selectarea deseurilor si astfel sa contribui la protejarea planetei noastre si a mediului incojurator. Gesturile mici si bunele practici, din viata de zi cu zi ne permit protejarea naturii dar si sanatatii noastre.

Este posibil sa cumperi pubele gunoi pentru a-ti aduce si tu contributia la protejarea mediului inconjurator, la sanatatea noastra, la un consum inteligent si la protejarea planetei. In cele ce urmeaza iti spunem cum poti alege pubelele de gunoi pentru colectare selectiva.

Cum alegem pubelele gunoi pentru colectare selectiva?

Poti constata cu usurinta navigand pe Internetfaptul ca exista un numar mare de pubele de gunoi pentru colectare selectiva si alegerea modelului potrivit devine rapid complicata. Scopul acestui articol este acela de a-ti simplifica sarcina, de a-ti oferi toate elementele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand decizi sa alegi un astfel de model de gunoi.

Numarul de compartimente

Poti constata ca, in functie de modelul de cos de gunoi pentru colectare selectiva exista pe piata pubele dotate cu doua compartimente sau cu trei compartimente. Dupa cum bine stii si tu, culoarea verde este destinata sticlei, culoarea albastra este destinata plasticului si metalului si culoarea galbena corespunde ambalajelor din hartie si din carton. 

Cele mai citite articole

In majoritatea din cazuri, o pubela pentru colectare selectiva clasica iti va oferi acces la compartimente, galben si verde insa alte modele de pubele permit dispunerea de compartimente maro care corespund altor tipuri de deseuri nereciclabile.

Acesta este interesul cosului de gunoi pentru colectare selectiva, de a putea efectua colectarea zilnica a deseurilor, avand posibilitatea de a folosi o pubela clasica pentru alte deseuri nereciclabile.

Materialul din care este realizata pubela

Pubela pentru colectare selectiva poate fi din plastic sau din otel inoxidabil, un lucru care ii permite sa fie solida dar si sa dispuna de o durata de viata mai lunga. Putine sunt modelele care sunt realizate din plastic 100% dar recomandarea specialistilor este aceea de a cumpara un model din otel inoxidabil deoarece este de calitate superioara.

Optiunile oferite de pubela de gunoi

In majoritatea din cazuri, producatorii aleg mici accesorii pentur a distinge pubela lor de colectare selective de concurenta. Intai si intai, prezenta unei pedale este un element considerat aproape indispensabil care trebuie sa echipeze orice model de pubela pentru colectare selectiva. Astfel, utilizatorul nu mai este nevoit sa intre in contact cu capacul sau cu mizeria colectata. Mai exista pubele de gunoi antiderapante care, in practica, pot fi destul de interesante insa nu sunt chiar indispensabile.

Dimensiunea si greutatea

Pubelele de gunoi au forme diferite dar si greutate diferita. Drept urmare, trebuie sa te asiguri de faptul ca pubela de gunoi este adaptata locului in care vrei sa o pui. Exista modele verticale sau oirizonatele, cele verticale fiind mai voluminoase dar si mai scumpe.

Cele mai citite articole

You may also like