Home Utile Vitrine frigorifice pentru vinuri

Vitrine frigorifice pentru vinuri

by GetLokal.ro

Vinul este o băutură alcoolică care se servește în tot mai multe restaurante. Există nenumărate sortimente din această băutură nobilă pe piață, iar alegerea ei depinde nu numai de felurile de mâncare servite, ci și de preferințele personale ale consumatorilor. Există vinuri care trebuie să respire pentru a obține aroma potrivită după deschidere și există vinuri care pot fi servite imediat după deschiderea sticlei. 

Oricum, probabil că niciunul dintre produsele existente nu este învelit într-un aer așa de romantic în aceeași măsură ca vinul. Îl înzestrăm cu suflet și caracter, descriind note de gust, astringență, aromă. Cunoscătorii notează trăsăturile aproape umane ale soiurilor lor preferate, precum vivacitatea și vigoarea băuturilor tinere sau înțelepciunea și profunzimea celor în vârstă.

Pentru a păstra calitatea produselor vitivinicole în întregime, acestea trebuie păstrate în condiții speciale. Vinificatorii cred că nu există nimic mai bun decât o pivniță răcoroasă și întunecată. În același timp, un echipament frigorific specializat este destul de capabil să reproducă parametrii necesari.

Orice sortiment de vin se servește la temperatura potrivită. Pentru a asigura acest lucru, această băutură nobilă trebuie depozitată în dulapuri profesionale de răcire a vinurilor. Datorită echipamentelor frigorifice speciale pentru vinuri, clienții tăi se vor putea bucura de gustul unic al acestei licori magice. 

Indiferent ce model de răcitor de vinuri îți dorești, în oferta magazinului tcromania.com vei găsi un produs adaptat nevoilor localului tău. Mai ales că alegerea tipurilor de vitrine frigorifice vinuri potrivite este o chestiune dificilă.

Echipamente de răcire profesionale pentru vin – funcții:

– depozitarea pentru o perioadă mai scurtă sau pentru o perioadă mai îndelungată;

Cele mai citite articole

– menținerea la temperaturi optime băuturile înainte de servire; vinurile albe se servesc în medie la temperatura +9 – +12 grade Celsius, iar roșii – +16 – +18 grade Celsius.

Condiții de conservare a caracteristicilor gustative ale vinului :

 • temperatura potrivită – este selectată individual pentru fiecare soi și depinde de cât timp este în depozit;
 • umiditatea aerului trebuie să fie astfel încât dopul să nu se usuce: atunci schimbul de aer este optim, iar vinul nu se „sufocă”;
 • curățarea regulată a aerului cu filtre;
 • protecție împotriva luminii excesive – ultravioletele au un efect distructiv asupra pigmenților băuturii;
 • protecție împotriva mișcării și vibrațiilor;
 • poziția orizontală a sticlelor – astfel încât pluta să nu se usuce, fiind spălată de conținut, în timp ce excesul de oxigen nu îl oxidează. 

Pentru a alege vitrinele frigorifice optime pentru vinuri, ar trebui să știi care sunt acestea și cum diferă. 

Criterii de clasificare: 

După principiul răcirii :

 • compresor – dispozitive extrem de eficiente și extrem de fiabile, dar destul de scumpe și care necesită un transport atent;
 • termoelectric – funcționează pe baza efectului Peltier, care limitează eficiența procesului; cu alte cuvinte, este posibilă reducerea temperaturii cu doar 15 grade sub temperatura ambiantă; varianta cea mai accesibilă.

Dezavantajul unităților compresoare este vibrația în timpul funcționării. Modulele termoelectrice se disting printr-un nivel de zgomot mai redus, lipsa vibrațiilor, ceea ce previne apariția sedimentelor pe fund.

Din punct de vedere al volumului utilizabil există vitrine frigorifice de vin:

 • uzuale – mici, compacte, folosite de obicei acasă sau la birou;
 • profesionale – puternice și încăpătoare (conțin sute de sticle), concepute pentru comerț și catering.

După numărul de sticle ce se pot depozita:

 • de obicei capacitatea este indicată în funcție de numărul de recipiente standard de vin de 0,75 litri: până la 10 bucăți, de la 11 la 100 bucăți, peste o sută de bucăți. 

În funcție de numărul de zone reci:

 • o zonă – vitrine de dimensiuni mici;
 • de la două la patru – în modele profesionale mari.

Pentru afaceri impresionante există și modele cu mai multe zone ale sistemului de răcire și o capacitate de 200 de sticle.

Vitrinele frigorifice de vinuri pot fi de sine stătătoare sau încorporate. Unitățile compacte sunt ușor de instalat sub blat.

Avantajele cooperării cu TC Romania Crown Cool:

 • garanția producătorului; 
 • service în garanție și post-garanție; 
 • livrare promptă; 
 • asistență în alegerea tehnologiei. 

Sună și comandă chiar acum modelul vitrinei frigorifice de vinuri cel mai potrivit pentru afacerea ta!

Cele mai citite articole

You may also like