Home Utile Remedii naturale care conferă un efect de întinerire a pielii

Remedii naturale care conferă un efect de întinerire a pielii

by GetLokal.ro

Grija față de piele este la fel de importantă ca grija față de celelalte părți din organism. Pielea este o barieră în fața potențialelor riscuri, însă aceasta este expusă mai multor factori (raze UV, deshidratare, stress, etc), care conduc la îmbătrânirea ei.

Așadar, o îngrijire corespunzătoare este esențială pentru prevenirea efectelor negative asociate pielii, care pot să apară odată cu trecerea timpului. Descoperă în rândurile de mai jos câteva remedii naturale care conferă pielii tale un efect de întinerire de durată. 

Ce remedii naturale există pentru întinerirea pielii?

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pierzi colagen și elastină, ceea ce conduce la subțierea pielii și apariția de riduri. Cu toate acestea, ai posibilitatea de a preveni îmbătrânirea prematură, prin remedii naturale care ajută la menținerea sănătății și strălucirii pielii:

1.Gestionează nivelul de stres în mod natural 

Există studii care arată că stresul determină o multitudine de afecțiuni, la nivelul întregului organism, incluzând structura pielii. De aceea, este important să diminuezi stresul prin sesiuni de meditație sau yoga. 

În plus, îți poți îmbunătăți starea de spirit prin utilizarea de uleiuri esentiale, pe care să le difuzezi în încăpere atunci când te relaxezi sau desfășori activități intense.

2. Utilizează metode de curățare naturale și blânde, dimineața și seara 

Folosit adesea în produse cosmetice, uleiul de cocos fracționat se remarcă prin proprietăți antifungice și antibacteriene. 

Dacă este utilizat corect, curăță eficient pielea și tenul, lăsându-le mătăsoase. Uleiul de cocos fracționat poate fi utilizat în combinație cu alte uleiuri esențiale menite să hidrateze și să întinerească pielea. 

3. Aplică tehnici de masaj facial 

Nu doar că este plăcut, dar masajul facil îmbunătățește circulația și diminuează tensiunea de la nivelul feței. În plus, menține sănătatea celulelor pielii și contribuie la drenajul limfatic. 

Pune 1-2 picături de ulei esential de oregano plus 5 picături de ulei purtător și efectuează o serie de mișcări cu degetele sau cu gua sha, iar pielea ta va beneficia de un plus de hidratare și strălucire aproape instant. În plus, uleiul esențial de oregano are proprietăți antibacteriene și numeroși antioxidanți.

4. Răsfață-te cu măști de față 

Cele mai citite articole

Pentru a maximiza strălucirea și hidratarea feței, creează-ți măști naturale și aplică-le mai ales seara, după demachiere. De exemplu, amestecă 2 albușuri, 1 linguriță de suc de lămâie, 2 picături de ulei esențial de lămâie și 1 picătură ulei esențial de cedru. Această mască va îndepărta pielea moartă, va reduce aspectul petelor, în timp ce pielea va deveni considerabil mai fină și mai luminoasă.

Surse:

https://my.clevelandclinic.org/health/articles/10978-skin

https://www.mindbodygreen.com/0-8355/15-natural-ways-to-maintain-beautiful-youthful-skin.html

https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/beauty/the-2-most-promising-korean-home-remedies-to-achieve-a-natural-glow/articleshow/79641849.cms

https://medium.com/@amitkumarmallah1112/12-natural-way-how-to-make-face-look-younger-home-remedies-bd580efd6340

https://www.india.com/lifestyle/how-to-wash-your-face-without-soap-and-face-wash-11-natural-face-cleansers-to-make-your-skin-glow-naturally-1727846/

https://www.doterra.com/RO/ro_RO/p/fractionated-coconut-oil

https://www.rockymountainoils.com/learn/diy-essential-oil-face-masks/ 

Cele mai citite articole

You may also like