Home Fashion Rochii elegante – importanta unui dresscode adecvat

Rochii elegante – importanta unui dresscode adecvat

by Dinu Alexandra

Reactia initiala la primirea unei invitatii la un eveniment special de la un prieten sau membru al familiei este probabil incarcata de emotie, insa daca invitatia specifica un cod de imbracaminte, cea de-a doua reactie poate fi anxietatea. Faptul ca ideea unei persoane de business – casual poate fi ideea de semi -formal a unei alte persoane – si ca nu exista o baza de date pentru dresscode de imbracaminte standard – poate aduce un plus de confuzie in alegerile vestimentare. Cu toate acestea toti oamenii inteleg acelasi lucru prin rochii elegante.

Ce inseamna rochii elegante

Foarte simplu spus, o rochie eleganta este o imbracaminte formala. Pentru barbati, o imbracaminte eleganta inseamna un costum si o cravata. Pentru femei, inseamna o rochie formala sau un costum cu pantaloni. Spre deosebire de cravata neagra, care necesita purtarea unei rochii lungi si a unui costum de cocktail, care necesita o rochie nu mai lunga decat lungimea genunchiului, un cod elegant de imbracaminte lasa la latitudinea purtatorului alegerea lungimii potrivite. Rochia eleganta are asadar, un dresscode mult mai flexibil.

Cum se alege cea mai buna rochie?

Exista totusi un dress code pentru rochii elegante. Deoarece sunt multe optiuni de imbracaminte care respecta un cod de imbracaminte elegant, micsorarea paletei de optiuni poate fi dificila. O modalitate buna de a incepe este sa se ia in considerare tipul de eveniment la care persoana a fost invitata.

Cele mai citite articole

Daca este un eveniment in aer liber, va trebui sa se tina cont si de vreme. O rochie lunga si o jacheta poate fi mai buna pentru o nunta in aer liber in timpul iernii, decat o rochie fara bretele, de lungime medie. Daca este vorba de participarea la o petrecere pe plaja, cu toate acestea, o rochie lunga ar trebui sa fie evitata, deoarece ar strange nisip.

Perioada este importanta in alegerea unei rochii

Daca evenimentul este in timpul zilei, culorile luminoase sunt o optiune potrivita pentru rochii elegante. Se poate lua in considerare o fusta – neon asociata cu top mai accentuat sau o rochie asortata cu bijuterii. Pentru un eveniment de seara, este chiar recomandata purtarea paietelor, margelelor si bijuteriilor; cu toate acestea, o persoana ar putea dori sa aleaga o nuanta de culoare mai inchisa.

In mod traditional, barbatii poarta costume de culoare inchisa la evenimente care au loc dupa ora 6 seara, asa ca se pot alege similare pentru a ca persoana sa se potrieasca cu imbracamintea partenerului, la data respectiva.

Ce fel de persoane vin la petrecere? Este o petrecere intre prieteni/rude sau este aniversarea sefului?

In cele din urma, ceea ce face o persoana sa se simta in largul sau langa apropiati este diferit de ceea ce ar trebui sa se intample in prezenta sefului. Cand se alege imbracamintea pentru un eveniment cu un cod de imbracaminte elegant, trebuie sa se tina cont si de persoanele care participa la eveniment.

Pentru persoanele care nu sunt sigure ca se vor simti bine cea mai buna este o abordare conservatoare. Cand toate celelalte idei par sa se termine, o rochie de culoare inchisa, chiar neagra este intotdeauna eleganta si potrivita.

Cele mai citite articole

You may also like