Home Fashion Româncele apreciază hainele de blană naturală și în 2019

Româncele apreciază hainele de blană naturală și în 2019

by Dinu Alexandra

Merită să mai investim într-un palton blană femei în zilele noastre?

Iată o întrebare legitimă în condițiile în care, în prezent, a purta sau a nu purta haine de blană reprezintă o dilemă la modă care stârnește multe controverse.

Haine de blană naturală sau artificială?

Dacă oamenii au purtat dintotdeauna îmbrăcăminte confecționată din blanurile animalelor pe care le vânau, acum au apărut anumite considerații de ordin moral aduse în discuție mai ales de către ONG-urile care sprijină drepturile animalelor. Acest trend ajunge să facă mult mai dificilă opțiunea de a achiziționa un palton de blană naturală în 2019.

În țara noastră, a purta haine din blană naturală nu reprezintă doar un simplu mijloc de a te proteja contra frigului, ci este mai degrabă un element prin care îți arăți distincția socială, deoarece este de multă vreme un simbol al opulenței.

Dacă în unele zone ale globului a purta blănuri naturale iarna este un lucru normal din cauza temperaturilor scăzute, în alte țări (inclusiv în România), unde gerurile nu mai sunt atât de aprige precum altădată, blănurile naturale sunt așadar un mijloc de a spune privitorilor că ești o persoană potentă financiară, cu un anumit statut social.

Dat fiind că românii țin foarte mult la modul cum se prezintă în fața altora, conform principiului că haina îl face pe om, automat purtarea unei haine din blană naturală conferă distincție, multe eleganță.

De ce hainele din blană naturală sunt relativ scumpe?

Confecționarea unei haine sau a altor articole din blană este și în zilele noastre un proces complicat, de durată, care presupune mai multe etape bine delimitate:

  • pielea este curățată, întinsă și aburită pentru a fi mai pufoasă;
  • blănurile naturale sunt uneori tunse pentru a avea o lungime și o textură uniformă;
  • blănurile sunt tratate cu anumite substanțe pentru a le facem mai moi, dar și mai durabile;
  • unele blănuri sunt vopsite;
  • la final, ele sunt croite și cusute împreună; asamblarea se face după model (tipar) folosind mașini de cusut speciale.

Deși există un trend al blănurilor ecologice, nu trebuie ignorate anumite probleme care vin la pachet împreună cu acestea:

– o blană sintetică nu este bună izolatoare, așadar nu menține căldura corpului;

– este fabricată din derivate petroliere, ceea ce o face mai puțin durabilă și dăunătoare din punct de vedere ecologic;

– nu poate să fie la nivelul unei blăni naturale, oricât se strădui;

– se deteriorează mult mai ușor, iar reciclarea blănurilor artificiale este destul de dificilă.

Calitățile imbatabile ale blănurilor naturale

– fac parte dintre piesele de îmbrăcăminte de cea mai bună calitate, fiind foarte durabile în timp;

– în funcție de modul de conservare, ele pot să reziste excelent chiar și după 100 de ani;

– au calitatea de a menține foarte bine căldura organismului;

– blana naturală este un material biologic confortabil, aproape senzual, care are un miros subtil foarte plăcut ce nu se diminuează cu timpul.

Un palton de blană pentru femei nu trebuie să arate demodat, ca pe vremea bunicii. El poate să fie extrem de modern, iar blănarii români au o tradiție prestigioasă în acest sens.

În concluzie, la întrebarea dacă e mai bun un palton din blană naturală sau unul din blană artificială nu se poate răspunde ferm, deoarece acest lucru ține de alegerea personală și de bugetul fiecăruia.

Oricum, în ultimele sezoane hainele din blană naturală sunt din nou în tendințe și, foarte important, se potrivesc tuturor tipurilor de siluete.

Acum modelele de paltoane blană femei sunt realizate inclusiv din blănuri naturale combinate, totul pentru o eleganță deosebită.

Haina de blana este elementul central al unui outfit și chiar dacă el este în principiu destinat unui stil mai sobru, acesta poate fi “spart” cu anumite detalii specifice unei ținute casual.

Blana naturală poate să fie purtată și în cursul zilei de către doamne și domnișoare, nu neapărat numai seara, dar dacă va fi purtată seara, merge de minune cu o rochie foarte elegantă, dar simplă, chiar și decoltată.

În concluzie, odată cu revenirea anotimpului friguros, adoptă cu mult curaj această piesă vestimentară atemporală, care aduce eleganță și  te scoate cu siguranță din anonimat. Ea te poate însoți fidelă multă vreme dacă știi cum să o conservi corect.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil