Home Ne place Semnificatia florilor

Semnificatia florilor

by Dinu Alexandra

Semnificatia florilor

Florile sunt pretutindeni in lume, sunt darul cel mai de pret folosit in orice situatie. Prin frumusetea, gingasia, coloritul si parfumul lor ne-au incantat inca din cele mai vechi timpuri si ne-au determinat sa le indragim, sa le cultivam si sa ne insoteasca peste tot la toate evenimentele din viata noastra.

Prin culorile si farmecul lor ne aduc caldura si multumire atat in casa, cat si in sufletele noastre. Ele vor fi mereu mesagerul dragostei, iar semnificatia lor va ramane foarte importanta pentru oameni. Prin daruirea unui buchet de flori poti sa-ti exprimi sentimentele pe care le ai fata de persoana iubita. Mirosurile lor ne incanta simturile, iar frumusetea lor ne imblanzeste inimile.

Foarte multe semnificatii legate de evenimentele din viata noastra ne sunt soptite de toate florile si culorile lor, fiecare buchet pe care il oferim este o declaratie unica de dragoste, de apreciere si care se reflecta pozitiv in imaginea sentimentelor noastre.

Anemonele sunt plante originare din regiunile temperate si reci ale emisferei nordice. Sunt plante perene, partea subterana fiind un rizom sau tubercul, iar partea aeriana sub forma de tufa. Frunzele sunt divizate, iar florile simple sau duble sunt foarte apreciate. Anemonele simbolizeaza iubire, dragoste neimpartasita.

Azaleea, originara din India, e un arbust cu frunze eliptice-lanceolate cu flori mari cu petale roz-rosii, galbene sau albe. Este o planta foarte valoroasa datorita efectului sau decorativ. Prin explozia lor de flori si de culori da viata oricarei incaperi si gradini si simbolizeaza o soapta de fragilitate si pasiune.

Busuiocul este o planta aromata folosita la preparatele culinare si medicina naturista; prin efectele sale calmante si tonifiante, busuiocul aduce sanatate si noroc.

Begonia apare pentru prima data in regiunile tropicale si subtropicale (Brazilia India, sudul Africii). Avand caractere si aspecte variate, begonile sunt plante erbacee, cu rizomi sau cu tuberculi. Frunzele sunt rareori interesante din punct de vedere ornamental. Florile sunt mari, simple sau involte, divers colorate. Begonia simbolizeaza grija de persoana iubita.

Crinul se numara printre cele mai vechi plante cultivate in cele mai vechi locuri (Asia, America de Nord). Sunt plante vivace prin bulbul lor, alcatuit din solzi carnosi. Se caracterizeaza prin tulpini drepte si puternice garnisite cu frunze mai mult sau mai putin late si ascutite. Florile sunt grupate in ciorchini mari, avand o gama variata de culori. Crinul simbolizeaza puritate, gingasie si eleganta.

Camelia este o planta originara din Japonia, Coreea si Taiwan. Este un arbust cu frunze persistente de culoare verde inchis, lucioase pe fata superioara. Florile sunt solitare sau grupate cate doua, cu petale rosii, roz sau albe. Camelia simbolizeaza admiratia.

Crizantema este o floare de toamna care ne aduce in gradina si in casa o pata de culoare, un plus de armonie si veselie. Este originara din Asia. Crizantema simbolizeaza prietenia adevarata.

Cele mai citite articole

Cyclamen – patria cycamenului este bazinul mediteranean. Radacina este fibroasa. Tulpina este un tubercul subteran la inceput rotund, iar pe masura ce creste apare ca o forma sferica turtita. Frunzele sunt simple si pornesc direct din tubercul, florile sunt albe-roz, violete sau bicolore si simbolizeaza parasirea.

Feriga are origine tropicala, frunze foarte lungi, uneori depasesc 1m, foliolele sunt foarte subtiri, cu marginea crestata sau incretita la unele soiuri. Feriga simbolizeaza sinceritatea si loialitatea.

Garoafa este o planta foarte viguroasa si extrem de florifera. La suprafata pamantului se formeaza o tufa cu lastari rigizi, frunzele sunt lungi, asezate opus si cuprind intre ele nodurile ingrosate ale tulpinii. Florile sunt de diferite nuante; alb, rosu, liliachiu, galben, panasate, cu parfum fin, delicat. Garoafa simbolizeaza fertilitatea si fidelitatea.

Ghiocelul este originar din Europa si Asia. Fiecare bulb da nastere la cateva frunze liniare din care se inalta floarea sub forma de clopotel. Ghiocelul simbolizeaza prietenia adevarata.

Pentru prima data irisul a fost cultivat in America de Nord, nordul Africii si Europa. Sunt plante cu rizomi grosi, cu frunze lungi, lanceolate, cu flori de culoare, violet, albastru, roz, galben. Irisul simbolizeaza mesajul, ideea, speranta.

Laleaua: partea subterana este un bulb de marimi si forme diferite. Tulpina este de forma cilindrica, purtand in varf o floare mare, iar la unele specii o inflorescenta cu 2-3 flori. Frunzele cresc de la suprafata solului pana la jumatatea tulpinii. Florile pot fi simple sau involte. Lalelele sunt ca niste mesagere ale iubirii si credintei. Ele sunt plante elegante, simbolizeaza armonia si dragostea.

Margareta este o planta erbacee cu aspect de tufa, cu frunze spatulate – lanceolate, cu o inflorescenta compusa din flori de culoare alba. Margareta simbolizeaza puterea destinului si puterea dragostei.

Narcisa este originara din Europa. Partea aeriana este un bulb de diferite forme si dimensiuni. Frunzele sunt liniare, ascutite la varf, florile pot fi simple sau involte albe sau galbene, cu sau fara miros. Este considerata o floare a copilariei si a adolescentei, un vestitor al primaverii. Narcisa simbolizeaza dragostea si sinceritatea.

Orhideea este o planta erbacee, vivace, ce este raspandita aproape pe tot globul. Orhideele sunt considerate plante cu parfum regal si sunt simbolul virilitatii si fertilitatii.

Trandafirul este regele oricarei gradini, fiind considerat cel mai expresiv simbol al iubirii si al dragostei pure. El exprima toate nuantele pe care le poate lua sentimentul de dragoste: pasiune, suferinta, gelozie. Trandafirul alb este expresia puritatii si elegantei, intruchipeaza frumusetea si perfectiunea. Trandafirul rosu simbolizeaza dragostea arzatoare. Trandafirul galben este simbolul geloziei, daca este oferit de o persoana de sex opus, sau al prieteniei, daca este oferit de o persoana de acelasi sex.

Cele mai citite articole

You may also like