801
Ideea de a avea o afacere proprie este foarte tentantă. Poate că unii dintre voi visați la asta de multă vreme și aveți nevoie doar de puțin curaj sau de bani pentru a începe. Alții au spirit antreprenorial înnăscut, însă nu au avut inspirația necesară.
În aceste articol dorim să inspirăm ambele categorii, oferind idei de finanțare, precum și idei de afaceri.
Dacă tot ceea ce vă lipsește este capitalul, aveți la dispoziție mai multe tipuri de finanțare:
- Căutați investitori: în funcție de tipul de afacere pe care doriți să o dezvoltați și de capitalul necesar, puteți opta pentru fonduri de investiții, programe speciale sau fonduri europene
- Accesați un împrumut: instituțiile financiare, atât cele bancare cât și cele nebancare oferă diferite opțiuni de creditare. Dacă investiția de care aveți nevoie este mai mică, sub 20 000 RON, merită luate în considerare și împrumuturile nebancare, deoarece acestea sunt mult mai ușor de obținut și întregul proces este mult mai rapid. Ca să obțineți o bună imagine de ansamblu asupra creditelor nebancare disponibile puteți folosi Moneezy – o platformă online de comparare a creditelor nebancare, 100% gratuită și ușor de utilizat.
Cele mai citite articole
Dacă ceea ce vă lipsește este inspirația, am pregătit câteva idei de afaceri pentru dvs.:
- Servicii de curățenie: puteți lua această afacere în mai multe direcții. Dacă nu vă deranjează să lucrați seara, vă puteți concentra pe birouri și alte afaceri sau magazine. Această afacere nu necesită o investiție mare, fiind nevoie doar de produsele de curățenie și un aspirator performant.
- Firmă de organizări evenimente: puteți începe cu evenimente mai mici, de tipul aniversări pentru copiii sau adulți, lansări de cărți etc. Investiția este foarte mică, deorece costul decorațiunilor este plătit de client. Pentru acestă afacere însă trebuie să fiți și puțin creativ și să faceți față presiunii.
- Consultanță pe domeniul dvs de specializare: pentru a fi consultant, trebuie să aveți expertiză în ceva. Indiferent în ce industrie ați profesat, puteți folosi această experiență pentru a ajuta alți oameni să facă lucruri similare, fără a mai face aceleași greșeli pe le-ați facut dvs.
- Magazin online: afacerile e-commerce sunt din ce în ce mai populare și mai prospere, mai ales acum în timpul pandemiei. A fi vânzător pe Amazon este o afacere cu normă întreagă și poate fi foarte profitabilă, dar puteți vinde și pe propriul site sau pe alte platforme (Olx, Facebook, Emag, etc). Pentru această afacere o să aveți nevoie de mai multe feluri de investiții: în primul rând în produsele pe care intenționați să le vindeți, precum și investiții sub formă de timp și energie, timp și energie, pentru a căpăta expertiza necesară gestionării unei afaceri e-commerce.
- Decorator de interiore: nu aveți nevoie de o diplomă specială (deși un curs de specializare cu siguranță v-ar ajuta), ci doar de simț estetic bine dezvoltat și o minte creativă. Recenziile clienților și modul în care decorați spațiile vor deveni în timp cartea dvs. de vizită.
- Copywriting în marketing: dacă vă place să scrieți și știți cum să abordați și să explicați subiecte complexe, s-ar putea să aveți o carieră în marketing. Ideal ar fi să urmați un curs de specializare. Găsiți foarte multe cursuri online, organizate atât de profesioniști români, cât și de specialiști din străinătate.
- Salon de coafură (sau cosmetică, manichiură, etc) : Coafura este o afacere populară care poate fi foarte profitabilă. De regulă, un coafor la domiciliu este lansat de cineva care are deja o carieră în acest domeniu și dorește o schimbare. Dacă aveți deja pregătirea necesară, licența și experiență dintr-un salon de coafură, probabil aveți și clienți fideli, care vă vor urma fără nicio ezitare.
Așadar, ați găsit ceva ce vă place? Dacă da, este timpul pentru un plan de acțiune, cât mai repede începeți, cu atât mai bine.