Home Servicii Solutii ERP eficiente si utilitatea acestora

Solutii ERP eficiente si utilitatea acestora

by Dinu Alexandra

Marile companii care se ocupa de comercializarea unor produse catre clienti finali au nevoie de metode moderne prin intermediul carora sa se asigure ca stocurile de obiecte sunt livrate in siguranta. Sistemele ERP reprezina o alegere excelenta in acest sens, fiind deja utilizate de foarte multe companii multinationale, care acorda o importanta deosebita clientilor lor. In randurile de mai jos, noiii jucatori de pe piata pot descoperi mai multe despre cele mai bune solutii ERP eficiente la care pot apela pentru a-si desfasura activitatea cat mai bine si mai usor.

Reducerea costurilor de operare

In primul rand, cei care folosesc sistemele ERP isi pot reduce considerabil costurile de operare. De ce? Aceste tipuri de sisteme sunt compuse dintr-o serie de module ce sunt destinate diverselor tipuri de departamente: de la departamentul de productie si pana la cel financiar contabil, departamenul de achizitii sau de vanzari. In acest mod, proprietarii de afaceri isi economisi resursele, pentru ca informatiile sunt operate o singura data, ulterior fiind accesibile oricarui modul. Mai mult, cu ajutorul sistemelor ERP, probabilitatea de comitere a unor erori se diminueaza probabilitatea ca agentii sa comita erori de operare in ceea ce priveste emiterea facturilor ori a altor tipuri de documente.

Procesele de vanzare pot fi imbunatatite in mod considerabil

Un alt avantaj al utilizarii unor solutii ERP eficiente este acela ca procesele de vanzare pot fi imbunatatite in mod considerabil. Ele ofera companiilor posibilitatea de a se organiza sau reorganiza mult mai bine, dar si posibilitatea de a urmari procesele de vanzare cat mai usor, datorita multiplelor optiuni de configurare, respecti urmare a principalelor canale de vanzare. Mai mult, in functie de cat de complex este procesul comercial in cazul fiecarei firme, proprietarii de companii pot opta si pentru componente ERP dedicate optimizarii, dar si gestionarii intr-un mod apare a anumitor divizii, dar si zone de vanzare.

Cele mai citite articole

Cresterea nivelului de onorare a comenzilor

Automatizarea lantului de preluare a comenzilor online, dar si automatizarea sistemului de achizitie/management de stocuri/logistica asigura eliminarea a foarte multe potentiale disfunctionalitati din cadrul unei firme. Astfel, marile companii isi pot onora comenzile catre clienti mult mai usor, printr-o fluidizare in mod constant a proceselor de aprovizionare, respectiv livrare.

Imbunatatirea cashflow-ului

Utilizarea unor sisteme eficiente in cadrul marilor companii ajuta la imbunatatirea in mod considerabil a cashflow-ului. Cei care opteaza pentru implementarea unor politici comerciale coerente in cadrul afacerilor pe care le detin isi pot recupera investitiile intr-un timp mult mai scurt decat cei care au planuri de afaceri ce nu se bazeaza pe sisteme de tipul ERP.

Optimizarea stocurilor

Nu in ultimul rand, companiile care comercializeaza diferite tipuri de produse trebuie sa se asigure ca au in permanenta stocuri suficiente pentru a onora cererile pe care le primesc. Cu ajutorul unui sistem inteligent de procesare a comenzilor, producatorii pot avea intotdeauna un control foarte bun asupra stocurilor disponibile si, in acelasi timp pot vedea cand este nevoie sa produca mai multe unitati dintr-un model de obiect, in functie de cerintele de pe piata.

Cele mai citite articole

You may also like