Home Prin oras Top 20 de stranduri din Bucuresti

Top 20 de stranduri din Bucuresti

by GetLokal.ro

Poate ca timpul sau bugetul nu-ti permit sa dai oricand o fugă pe litoral la sfarsit de saptamana. Si nu numai atunci. Tocmai de aceea iti spunem ca strandurile din Capitala sunt optiunea cea mai buna pentru a te relaxa, a sta la soare si a te balaci!

Inainte de a-ti oferi o lista cu 20 de stranduri din Bucuresti din care sa alegi, o sa iti vorbim un pic despre “cultura strandului” in Capitala – si mai mult ca sigur ca nu te-ai fi gandit la asa ceva. Mai ales ca Bucurestiul nu are un numar suficient de stranduri, cererea fiind mai mare decat oferta.

In trecutul Bucurestiului nostru atat de solicitat, singurul loc de racoreala pentru mahalagii bucureşteni pe care ii razbeau caldurile care credeti ca era? Dambovita!  De cum dadeau căldurile, bucureştenii, mari amatori de apă rece, populau apele mai mult sau mai puţin tulburi ale Dambovitei. Bucurestenii si nu numai ei – deoarece erau puzderie de calatori prin oras, ca si acum de altfel, isi alesesera “loc de strand” la intrarea raului in oras, la celebra moara a lui Ciurel, unde apa era  limpede precum cristalul. Locul acesta de strand a ramas pană astazi, fiind acum amenajat după cerintele moderne. Prin 1937, la Ciurel se scaldau bucurestenii, femeile isi spalau rufele si sacagiii umpleau butoaiele cu apa de baut.

Dupa ce ti-am expus doar o mica parte a “culturii strandului” bucurestean sa purcedem la parcurgerea Top 20 de stranduri din Bucuresti. Si cu ce am putea incepe decat chiar cu strandul intrat in istorie!

Cele mai citite articole

Vezi topul cu cele mai bune stranduri din Bucuresti: https://top1.ro/stranduri-bucuresti/

 

 

 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil