Home Economie Tehnologia GPS folosita in agricultura

Tehnologia GPS folosita in agricultura

by GetLokal.ro

Grupul Carmistin urmareste intodeauna sa fie in pas cu tehnologia pentru a oferi cele mai bune produse, de o calitate superioara pentru furaje și agricultură

Tehnologia GPS de astăzi este folosită pentru mult mai mult decât pentru monitorizarea remorcilor tractoare pline cu mărfuri sau vehicule de flotă conduse de soferi.

Dispozitivele de urmărire și monitorizare GPS sunt utilizate pentru a urmări oameni, animale de companie și chiar telefoane.

Acestea pot furniza informații despre utilizarea și mișcarea unui vehicul sau a unui echipament cu o precizie de cativa metrii sau centimetrii. 

Deci, cum se utilizează urmărirea și monitorizarea GPS pentru a simplifica agricultura ?

Reduceți munca manuală necesară pentru utilizarea tractorului

Fermele și întreprinderile agricole care gestionează zeci și sute de acri au o suprafață destul de mare de acoperit. Literalmente!

Dispozitivele de monitorizare și monitorizare GPS pot simplifica sarcinile agricole, cum ar fi:

 

  • Cultivarea
  • Fertilizarea
  • Controlul dăunătorilor
  • Recoltarea

 

Folosind un sistem de urmărire și monitorizare GPS, centrele agricole pot programa ce rute folosesc tractoarele.

Cele mai citite articole

Acest lucru va ajuta la economisirea de bani și timp, prin reducerea consumului de combustibil și a nevoii de manuale suplimentare.

Domenii specifice țintei care necesită GPS pentru stropirea recoltei

Stropirea recoltelor este importantă pentru succesul sau eșecul culturilor unei ferme. Având în vedere efectele negative pe care le poate avea asupra mediului și culturilor în sine, fermierii caută modalități de a minimiza tratarea zonelor neinfectate.

 

Folosind o soluție GPS, lucrătorii pot înregistra locația geografică a problemelor insectelor.

Aceste date pot fi apoi folosite pentru a trata doar acele zone specifice, prevenind tratarea inutilă a unei întregi zone agricole și protejând sănătatea plantelor neinfectate.

 

Tehnologia GPS poate fi programată pentru a crea repere și geolocatii în jurul unei zone geografice specifice.

Aceste informații pot fi utilizate pentru zonele unei ferme pentru a oferi informații cu privire la randamentele culturilor.

Fiecare cultură poate fi înființată cu propria geolocatie sau punct de reper pentru a ajuta la stabilirea unor lucruri precum:

  • Culturile obținute
  • Prelevarea solului
  • Programele de hrănire

Aceste informații pot fi utilizate pentru a determina cât de bine este sau nu are o anumită recoltă. Informații privind calitatea de nutrienți a solului, cantitatea de îngrășământ pe care o folosește cultura și orice tratament pe care a suferit-o pentru dăunători pot fi înregistrate și utilizate pentru plantarea viitoare.

 

Cele mai citite articole

You may also like