Home Gatit si Retete Terapia culinară, o metodă eficientă pentru a scăpa de stres

Terapia culinară, o metodă eficientă pentru a scăpa de stres

by Dinu Alexandra

A apărut termenul de „terapie culinară” cu rol declarat de a elimina energia negativă acumulată la job.

De la dietă la terapia culinară, un drum mai scurt decât puteți crede!

Chiar așa! Gătitul poate să fie și o activitate terapeutică care vă ajută să eliminați stresul și să vă redobândiți energia pozitivă.

Când auziți cuvântul „dietă”, care este primul lucru care v-a venit în minte? Mulți oameni asociază cuvântul „dietă” cu boala care te obligă să ții un regim drastic sau, mai nou, cu schimbarea alimentației pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, teoretic, toți oamenii urmează o dietă. O dietă este pur și simplu mâncarea pe care o consumăm de obicei pentru a ne hrăni corpul. Doar că unele diete sunt greșite, iar altele nu. Ce mănânci poate afecta puternic chimia creierului tău. Deci, atunci când gătiți, utilizați ingrediente premium care pot avea un efect pozitiv asupra stării dvs. de spirit.

Combinând ingrediente simple pentru a pregăti preparate sănătoase și gustoase dobândiți rapid sentimentul că ați realizat ceva bun pentru dvs. și familie, ba chiar puteți să experimentați diverse tehnici culinare.

În multe țări, este o practică bună să existe pe masă carne pentru oaspeți și cel mai adesea este vorba de o carne de pui tradițională, cu un gust autentic, nu industrial, de chimicale.

Mai nou, se preferă și în România să ne surprindem musafirii cu mâncăruri asiatice: pui Shanghai, pui teriyaki, pui tikka masala etc.

Evident, nu sunt refuzate nici puii la cuptor sau niște frigărui de pui făcute pe grătar. Alături de niște legume sunt excelente.

Aceia care merg la rudele de la țară pot primi chiar și acum, precum pe vremea bunicilor, păsări de curte vii pentru a le lua acasă ca un semn de ospitalitate.

Puii de curte se vând la un preț mai mare la târg, deoarece nu au fost tratate cu antibiotice sau hormoni.

Dar carne de pui de calitate, cu gust ca de pui de țară se găsește și la supermarket. LaProvincia este un asemenea brand care oferă clienților produse deosebite: piept de pui, pulpe de pui, pui întregi tocmai buni de pus la cuptor etc. 

Revenind la terapia culinară, gătitul acasă este un bun punct de plecare pentru a ne distra, dar merită încercată și pentru că încurajează consumul de alimente sănătoase și care, nefiind procesate, ne pot sătura chiar dacă vom mânca porții mai mici.

Deja se vorbește de bucătărit ca un hobby, nu ca o corvoadă, precum se întâmpla în trecut.

Dacă nu vă pricepeți deloc la gătit, experiența dvs. culinară reducându-se la a fierbe apa (la cana electrică, evident!) și a face o biată omletă, vă puteți înscrie la un curs pentru bucătarii amatori, pentru că tot e la modă.

Pentru că e mai dificil ca să preparați carnea de vită sau chiar de porc, cel mai bine este ca să începeți cu niște pui LaProvincia, pentru că o să aveți o carne gustoasă, extrem de bună pentru a găti tot felul de mâncăruri simple, în doi timpi și trei mișcări. Internetul vă oferă surse de inspirație cu duiumul în acest sens!

Preparatele asiatice cu carne de pui, inclusiv rețeta vestitului pui Shanghai, nu sunt chiar așa de dificil de gătit și, în plus, sunt de mare efect, dacă o să le oferiți la final celor din casă ori prietenilor. De ce să nu vă faceți intrarea în lumea bucătarilor amatori cu un preparat exotic de mare efect?

Secretul este să vă procurați niște ingrediente bune, iar restul vine cu timpul. Oricum, dacă gustul e demențial, preparatele pot să nu aibă inițial alură de fine dining. În definitiv e vorba de o mâncare preparată în casă, nu la un restaurant de lux. Încercați și o să vedeți că veți avea un succes nesperat!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like