Home Calatorii Ţi-ai pregătit vacanţa de vară? Iată 5 recomandări pentru destinaţii de vis

Ţi-ai pregătit vacanţa de vară? Iată 5 recomandări pentru destinaţii de vis

by Dinu Alexandra

La ce te gândeşti când vine vorba de vacanţa de vară? La o plajă exotică, la o străduţă colorată, la un ocean turcoaz sau la o insulă pustie? Cam aşa sună descrierea destinaţiei perfecte! Dar dacă încă nu te-ai decis unde vrei să pleci în vara asta, îţi venim în ajutor cu câteva sugestii, care te vor fascina cu siguranţă.

Unde îţi petreci concediul în vara asta?

Vara vine imediat, aşa că ar fi cazul să te gândeşti din timp la o vacanţă şi la o destinaţie potrivită. Dacă ai un buget redus şi nu îţi plac zborurile lungi, poţi alege o destinaţie din Europa, însă dacă îţi doreşti să ai parte de o experienţă exotică, poţi opta oricând şi pentru o vacanţă în Asia sau Africa.

De asemenea, trebuie să iei în calcul şi activităţile pe care ai vrea să le faci în timpul vacanţei, dar şi temperaturile din zonele în care vrei să călătoreşti. Cel mai bine ar fi să te protejezi de soare, dacă vrei să te bucuri de vacanţă fără arsuri sau insolaţie.

Dacă îţi faci griji pentru bagaje şi pentru drumul la aeroport, acum poţi găsi foarte uşor un transfer pentru Otopeni, aşa că această problemă se rezolvă foarte uşor. Nu uita să te interesezi din timp şi de mijloacele de transport care există în oraşul în care vei ajunge.

Top 5 destinaţii de vis pentru vacanţa de vară

Cinque Terre, Italia. Una dintre cele mai frumoase destinaţii din Europa este Cinque Terre din Italia, la care poţi ajunge foarte uşor cu trenul sau cu feribotul din Florenţa, Pisa sau orice alt oraş din zona Toscanei. Cele cinci sate de pe coastă fac parte din patrimoniul Unesco, iar casele colorate din aceste localităţi îţi vor atrage cu siguranţă atenţia. Peisajul este unul extraordinar, mai ales la apus, iar Vernazza este considerată cea mai interesantă destinaţie dintre cele cinci sate. Dacă ajungi la Cinque Terre, poţi include pe lista de activităţi câteva ore de hiking pe coastă, alături de un ghid. De asemenea, satul Monteroso are cea mai mare faleză şi câteva plaje, unde te poţi relaxa în linişte.

Santorini, Grecia. Dacă îţi plac apusurile romantice, Santorini este destinaţia perfectă.  Legendele spun că în această regiune s-ar fi aflat în trecut tărâmul Atlantidei, iar această poveste atrage în fiecare an o mulţime de turişti, spre această destinaţie. Insula Santorini este celebră pentru căsuţele văruite în alb şi albastru, pentru străzile înguste şi întortocheate şi pentru piscinele infinity, de unde poţi urmări cele mai frumoase apusuri.

Marrakech, Maroc. Marrakech este cel mai agitat oraş din Maroc, însă este şi locul în care vei trăi cele mai tari experienţe din punct de vedere cultural. Dacă ajungi acolo, trebuie neapărat să vizitezi pieţele cu mirodenii şi suveniruri, palatele şi grădinile exotice, dar şi şcolile vechi, printre care şi Ben Youssef Madrasa, deschisă în secolul  al XIV-lea. În târgurile din Marrakech vei găsi o mulţime de lucruri, de la covoare, la genţi, papuci şi haine de piele, pentru care poţi negocia foarte uşor cu vânzătorii marocani. Dacă te plictiseşti de zona veche a oraşului, poţi merge oricând în Gueliz, zona nouă, unde se află restaurante scumpe şi magazine de firmă.

Porto, Portugalia. Porto este cel mai boem şi colorat oraş din Portugalia, dar şi destinaţia perfectă de vacanţă, în sezonul estival. Porto atrage în fiecare an o mulţime de turişti prin obiectivele sale istorice şi prin labirintul străduţelor înguste, unde vei găsi o mulţime de clădiri impresionante, incluse în patrimoniul Unesco.  Cartierul Cais de Ribeira, aflat pe malul râului Douro, este cea mai atrăgătoare zonă din Porto, fiind locul perfect pentru relaxare şi socializare. Oraşul Porto este o întreagă aventură de arome şi culori fascinante, aşa că îl poţi trece pe lista viitoarelor tale destinaţii.

Kuala Lumpur, Malaezia. Malaezia s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani la capitolul turism, fiind numită chiar  “noua Thailanda”, pentru varietăţile sale gastronomice. De asemenea, Malaezia este o ţară mult mai ieftină, iar  în Kuala Lumpur poţi găsi cazare la preţuri incredibile, chiar şi la hotelurile de 4 sau 5 stele. Dacă alegi o vacanţă în Kuala Lumpur, trebuie neapărat să vizitezi palatele, templele şi plajele virgine, dar şi insulele pustii din zona capitalei.

Un strop de romantism, puţină aventură şi multă relaxare – ne-am gândit la toate când am ales destinaţiile de vis pentru această vară. Poţi alege să vizitezi orice oraş din cele pe care ţi le-am recomandat, fie că vrei să stai la plajă şi să te bucuri de valurile mării, sau să te plimbi pe străduţele încărcate de istorie.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil