Home Calatorii TIPS and TRICKS – Siguranţă pentru casă atunci când pleci în vacanţă

TIPS and TRICKS – Siguranţă pentru casă atunci când pleci în vacanţă

by Dinu Alexandra

Vacanța este un moment pe care îl plănuiești cu multă bucurie fie în timpul sezonului cald, fie în cel rece, de Crăciun. Totul trebuie să se desfășoare perfect și să profiți la maxim de vacanța mult așteptată. Dacă nu ești o persoană care călătorește constant, mai mult ca sigur vei pregăti minuțios toate detaliile pentru ca vacanța ta să se desfășoare conform planului tău și al familiei tale. Nu de puține ori, un check-in dat din greșeală pe o rețea de socializare ori o cutie poștală plină au lăsat de bănuit hoților și astfel locuința a devenit o pradă a răufăcătorilor, iar vacanța s-a terminat în astfel de situații neașteptat de rău.

Soluțiile sunt destul de numeroase pentru a evita toate aceste riscuri. O cheie de rezervă lăsată unor prieteni sau rude ar putea să te ajute să știi că locuința este în siguranță și tot ceea ce se află în ea.

De asemenea, limitarea corespondenței la scrisori digitale ar putea fi o soluție pentru ca cutia de scrisori să nu fie plină. Și mai mult de atât ar fi bine să te abții să îți anunți cunoscuții prin rețelele de socializare că ești plecat o perioadă.

Iată așadar ce este de făcut:

1. Ai grijă la pericolele de interior!

Fie că vorbim despre electrocasnice lăsate în priză, fie despre centrala termică sau chiar de conductele de apă, toate acestea se pot transforma în adevărate pericole. De aceea, dacă pleci de acasă o perioadă mai lungă ar fi bine să scoți din priză toate electrocasnicele, pornind de la televizor și până la cuptor, să deconectezi de la agentul termic centrala termică și să întrerupi rețeaua de apă. Toate acestea te vor ajuta să stai fără griji acasă.

2. Sănătatea casei – un alt lucru pe care trebuie să îl urmărești!

Atunci când pleci de acasă ar fi bine să lași în grija cuiva florile tale, având nevoie de apă. În plus, nu pleca fără să arunci resturile menajere și să faci ordine în frigider. Deși se recomandă să lași uși și ferestre închise, dacă stai la etaj ai putea lăsa un geam rabatat, reușind astfel să lași aerul curat să pătrundă în interior. Nu uita nici de animalele de companie, acestea trebuie hrănite zi de zi.

3. Montează un sistem de supraveghere – cu ajutorul său îți poți supraveghea casa de la distanță.

Vei ști ce se întâmplă la tine acasă, chiar și atunci când ești la sute sau chiar mii de kilometri distanță. Nu apela la sisteme de supraveghere cumpărate de oriunde, ci apelează la cele ce oferă garanție și montaj. Deși sunt mai scumpe, sunt mult mai sigure și durabile. Și dacă nu dispui de o astfel de investiție poate că ar fi bine să iei în calcul un sistem de iluminat ce poate fi programat să se aprindă la o anumită oră și pe o anumită durată. Ai putea să optezi pentru un împrumut nebancar, mai exact un credit online ce se poate acorda foarte ușor și cu care să achiziționezi sistemul dorit pentru protecția casei tale. O altă variantă care îți va proteja casa de hoți este sistemul de alarmă al locuinței – apelează la o firmă specializată și cu siguranță vei putea pleca liniștit în vacanță, lăsându-ți locuința în mâinile unor profesioniști.

4. Tunde gazonul des și golește cutia poștală.

Iată un alt sfat cât se poate de benefic pentru cei ce vor să țină ascuns de răufăcători că locuința rămâne singură o perioadă de timp. Cere ajutorul unor prieteni pentru a tunde gazonul atunci când ești plecat, astfel încât grădina să fie mereu aranjată și roagă-i să îți golească și cutia poștală de scrisori sau ziare. Dacă ai timp înainte ai putea să soliciți transmiterea facturilor fiscale în format digital și astfel cutia nu va mai fi atât de plină în perioada în care tu lipsești.

5. Asigură anexele casei și nu pleca mai înainte de a nu verifica cu atenție totul.

Fie că este vorba despre o bucătărie de vară, o terasă sau un garaj, totul trebuie să fie încuiat bine atunci când pleci de acasă, așa încât hoții să nu poată pătrundă pe nicăieri în lipsa ta.

Pentru o vacanță liniștită trebuie să ai în vedere absolut totul, inclusiv grija pentru casa ta. Și cum numărul spargerilor de locuință este în creștere în preajma Sărbătorilor de iarnă, poate că ar fi bine să apelezi la un credit ifn de la Viva Credit, fiind o soluție cât se poate de rapidă pentru montarea unui sistem de supraveghere atunci când nu ai bani sau deja ai cheltuit prea mult cu planificarea vacanței. Acesta este un credit urgent pentru nevoi personale ce te ajută în situațiile în care cheltuielile tale sunt numeroase și nu dorești să te împrumuți la rude sau prieteni. Soluțiile de creditare se acordă ușor, un credit ifn de la VivaCredit putându-se solicita de oriunde, de pe tabletă, telefon sau desktop, banii solicitați fiind virați direct pe card. Astfel, îți vei putea asigura mult mai ușor locuința pentru perioada vacanței.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil