Home Utile Tipuri de platforme pentru magazinele online. Ție care ți se potrivește cel mai bine?

Tipuri de platforme pentru magazinele online. Ție care ți se potrivește cel mai bine?

by GetLokal.ro

Platformele online sunt software-uri pentru magazine online care permit vânzările pe internet și pe care agențiile specializate, precum TACTICA WEB, le folosesc pentru a-ți aduce afacerea în mediul online. Platforma îți permite să publici produse pe Internet, să accepți comenzi și să plătești pentru comenzi.

Există platforme diferite când vine vorba de costurile de producție și funcționalitățile posibile. În acest articol, vei afla informații esențiale despre fiecare în parte. 

Tipuri de platforme pentru magazinele online:

  •   SaaS
  •   Extensii CMS
  •   Software-ul Open Source
  •   Software dedicat

SAAS

Numele derivă din numele în limba engleză Software as a Service, adică software ca serviciu. În acest tip de platformă, ai acces la software pentru o taxă lunară sau un comision de vânzări. În acest model, software-ul este închiriat de la dezvoltatori. Ai capacitatea de a folosi funcțiile disponibile în magazinul online și opțiunea de a vinde online. Totuși, nu ai acces la fișierele cu codul magazinului online și nu poți descărca baza de date. Implementarea platformei este extrem de simplă, trebuie doar să te înregistrezi pe site și să configurezi informațiile de bază, iar software-ul este gata de utilizare. 

Cele mai citite articole

De obicei, furnizorii acestui tip de servicii oferă o multitudine de șabloane, astfel încât timpul necesar pentru a începe vânzarea este extrem de scurt. SaaS are totuși și dezavantaje. Principalul dezavantaj al acestui software este lipsa accesului la fișierele sursă. Nu poți schimba, modifica software-ul. Extinderea este posibilă numai în direcția planificată de dezvoltatorii de software de comerț electronic.

Extensie CMS

Acesta este un tip specific de platformă pentru magazinele online, pus la dispoziție pentru sistemele de gestionare a conținutului, cum ar fi Joomla! sau WordPress. Este destinat utilizatorilor care au deja propriile site-uri web și ar dori să înceapă aventura cu comerțul electronic. Deși se întâmplă mai ales în cazul fanilor WordPress ca sistemele CMS să fie construite de la zero pentru a implementa un magazin online. Această soluție se caracterizează printr-un timp de implementare relativ rapid.  Un alt avantaj imens în acest caz este faptul că, spre deosebire de platformele SaaS, ai acces la fișierele magazinului online. Poți împacheta magazinul în orice moment și îl poți muta pe alt server.

Magazine online Open Source

Este cel mai popular tip de platformă pentru magazinele online și ai și cea mai mare selecție de soluții de acest tip. Platformele Open Source sunt programe software gata făcute, complet funcționale, pe care oricine le poate descărca gratuit. Implementarea și adaptarea acestora la nevoile e-antreprenorilor consumă mai mult timp și este mai costisitoare, dar pe baza magazinelor online Opensource, este posibil să se creeze un proiect care să îndeplinească cerințele clienților și mai pretențioși. Multe mărci cunoscute folosesc platforma de comerț electronic OpenSource. 

Magazine online dedicate

Magazinele online dedicate sunt scrise, programate special pentru tine. Acesta se potrivește în mod ideal nevoilor clientului. Are exact funcțiile de care are nevoie vânzătorul și nu conțin funcții inutile. La crearea unui magazin online, direcția de extindere este de obicei cunoscută și magazinul se pregătește pentru o posibilă extindere.

Cele mai citite articole

You may also like