Home Calatorii Top 10 Cartiere din Brasov unde sa lucrezi

Top 10 Cartiere din Brasov unde sa lucrezi

by GetLokal.ro

Așezat la poale muntelui Tâmpa,  cu o arhitectură în stil gotic, baroc și renascentist și cu o moștenire istorică importantă, Brașovul este municipiul de reședință al județului cu același nume și unul dintre cele mai vizitate locuri din România.

Majoritatea orașelor cu economii active, universități de top și standarde de viață îmbunătățite, cum este Brașovul, au devenit destinații pentru tinerii profesioniști, înregistrându-se o creștere importantă a populației metropolitane.

Datorită expansiunii sectorului de outsourcing, complexitatea serviciilor în cele mai mari huburi de birouri în România a crescut. Brașovul se află într-o situație favorabilă pe piața muncii, mai ales pentru că există spații moderne de birouri și centre puternice de învățământ, elemente care furnizează o bază solidă acestui sector.

Top 10 Cartiere din Brasov unde sa lucrezi

Piața de spații de birouri din acest oraș era reprezentată, la începutul anului 2020, de 128.000 de m2  și se așteaptă ca până la sfârșitul anului să crească cu peste 30.000 m2.

Cererea pentru spații de birouri de inchiriat in Brasov este generată în mod special de sectorul financiar-bancar, sectorul outsourcing și companii farmaceutice. Firmele de acest gen urmăresc să închirieze spații office cu o instructură IT foarte bună, dar care să se afle în împrejurimi prietenoase.

Cele mai citite articole

Motivele pentru care start-up-urile sau companii importante aleg să închirieze spații de birouri în Brașov, conform studiului realizat de CBRE, sunt:

 • faptul că este o destinație turistică (aproape de importante stațiuni montane),
 • are o infrastructură bine pusă la punct,
 • se află la o distanță de maxim 3h de mers cu mașina de București
 • are conexiuni rutiere și ferate cu celelalte puncte cardinale ale țării.

spații de birouri de închiriat în Brașov

În general, Brașov este un oraș liniștit, aflându-se pe primul loc în topul celor mai liniștite orașe din România (conform unui studiu realizat de Storia.ro și D&D Research). Brașovul nu are foarte multe cartiere, însă mai jos vei găsi un top de 10 cartiere unde să lucrezi:

 1. Triaj-Hărman – este un district localizat în partea estică a Brașovului. Considerat mai degrabă o zonă industrială, Triaj-Hărman este un cartier destul de îndepărtat de centru. Deși acolo își are sediul unul dintre cei mai doriți angajatori din Brașov (Stabilus), în general, situația birourilor de închiriat e limitată.
 2. Bartolomeu Nord – așezat în partea nordică a orașului, în imediata vecinătate a cartierului Bartolomeu, această zonă dispune de atracții importante (Parcul acvatic), dar și de companii importante precum ProdLacta, Elmas și Coca Cola HBC. Spre deosebire de alte cartiere, această zonă nu oferă prea multe spații de birouri de închiriat, însă pe viitor se încearcă dezvoltarea unor parcuri de afaceri.
 3. Est-Zizin – înconjurat de Triaj-Hărman, Astra și Noua Dârste, Est-Zizin este cartierul în care companii precum DB SCHENKER, Fakro, AutoTotal și Schulte & Schmidt Romania își au sediul. Similar cartierelor Triaj și Bartolomeu Nord, Est-Zizin nu dispune de o ofertă prea mare de birouri de închiriat.
 4. Bartolomeu – localizat în partea vestică a municipiului Brașov, cartierul s-a bucurat de mici investiții imobiliare, fapt ce a determinat dezovltarea spațiilor verzi mici. Bartolomeu se află printre ultimele poziții în topul cartierelor din Brașov din cauză că dispune de mai puține facilități educaționale, medicale, mai puține magazine și restaurante, iar curățenia nu este un punct forte. Totuși, aici se regăsesc companii precum Schaeffler România, Autoliv România, Sit România și huburi de spații de birouri de închiriat de tip networking (Hub OneZero, Demisol).
 5. Noua-Dârste – aflat în partea sudică a orașului, cel mai recent cartier al Brașovului a evoluat într-o oază verde a orașului. Dispune de un lac mic, numeroase spații verzi, printre care și zone de agrement. Cartierul este destul de îndepărtat de centru, însă este considerată o zonă liniștită.
 6. Astra – localizat la Nord de cartierul Noua-Dârste, Astra este o zonă cu puține parcuri. Multinaționale precum Metro Systems România și centre de afaceri ca Brașov Business Park, Ra Ra Business Center și Kronsoft Center își au sediul în acest cartier. Dispune de numeroase facilități educaționale, restaurante și cafenele.
 7. Tractorul– aflat la nord de Centrul Nou, Tractorul este un cartier care și-a luat numele de la fosta Uzină care producea tractoare. În prezent găzduiește sediile unor multinaționale ca IBM, Iquest, Raiffaisen, Microsoft și Accenture. Zona dispune de parcuri, numeroase facilități educaționale, un patinoar olimpic și de spații de birouri (Coresi Business Park și Nine Office Building). Zona este supusă unei dezvoltări continue mai ales datorită dorinței investitorilor de a construi noi clădiri destinate închirierii de birouri.
 8. Florilor-Craiter – localizat între Centrul Civic și Est-Zizin, cartierul Florilor – Craiter dispune de 3 centre cu spații de birouri de închiriat (Ra Ra Business Center, Alexandru Vlahuță Office Building, Quabitat Office Building). Zona se caracterizează prin străzi cu nume de flori.
 9. Centrul Istoric – este o zonă care se remarcă printr-o arhitectură istorică deosebită. La baza muntelui Tâmpa, se află parcul Tiberiu Brediceanu, cu o suprafață de aproximativ 5ha, potrivit pentru jogging și plimbări relaxante. Tot acolo se află și Telefericul Ana care oferă plimbări cu telecabina. Dispune de numeroase cafenele și restaurante, iar zona este frecventată de turiști.  Firme de IT, marketing și multinaționale (Siemens), își au sediul în acest cartier. Oferta de spații de birouri de închiriat este ceva mai vastă decât în alte cartiere.
 10. Centrul Nou – denumit și Centrul Civic, are concentrat un număr mare de clădiri cu spații de birouri de închiriat (Brasov Business Center, Brasov Office Building, 15 Noiembrie Office Building, InfoStar, Actium Business Center, Carpatex Office Building), iar angajatorii cei mai râvniți din Brașov sunt localizați aici (NTT Data, Preh, Regina Maria, ș.a.). Se află pe locul 3 în clasamentul cartierelor brașovene și dispune de: numeroase facilități medicale și educaționale, zone de recreere, magazine și restaurante, mijloace de transport, liniște și curățenie.

companii importante aleg să închirieze spații de birouri în Brașov

Brașovul a devenit un magnet pentru talentul divers și bine pregătit, motiv pentru care evoluția recentă economică a orașului a determinat atragerea și reținerea profesioniștilor atât entry-level, cât și top-level.

Sursa Foto: Pixabay

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil