Home Calatorii Top 3 destinații potrivite pentru o vacanță exotică

Top 3 destinații potrivite pentru o vacanță exotică

by Dinu Alexandra

Albastrul azuriu al apei, nisipul alb și fin de pe plajele umbrite de palmieri, cocktailurile din fructe proaspete și răsăriturile sau apusurile magice, privite în doi, sunt imaginile care îți vin firesc în minte atunci când te gândești la o vacanță exotică. Dacă ești genul de turist care preferă relaxarea totală, pe un șezlong, la soare, alături de un cocktail, cu siguranță te-ai gândit măcar o dată la o vacanță în țări exotice.

Insulele din Oceanul Indian sau din Pacific reprezintă destinația ideală pentru luna de miere sau pentru o excursie romantică în doi. Vei avea parte de soare și plaje din belșug, de peisaje care îți taie răsuflarea și de experiențe culturale inedite. Dacă încă nu te-ai hotărât ce destinație să alegi pentru vacanța ta exotică, iată trei idei care te vor cuceri cu siguranță.

Mauritius – Insula Paradisului

Mauritius este denumită Insula Paradisului pe bună dreptate. Această insulă din sudul Oceanului Indian reprezintă combinația perfectă dintre plajele spectaculoase, cu apă limpede și turcoaz, rezervațiile naturale cu peisaje unice în lume și orășelele cochete, în cadrul cărora te poți implica în diverse activități interesante.

Pentru început, iată care sunt cele mai apreciate plaje, unde poți lenevi la umbră, alături de un cocktail sau poți face sporturi nautice, precum kaiak sau scufundări: Belle Mare, Flic en Flac, Le Morne sau Bel Ombre. Pe toate plajele vei găsi inconfundabilul nisip alb și apa azurie, cu o vegetație marină bogată. În plus, orice resort ai alege pentru cazare, te vei putea bucura de o plajă privată.

Dacă vrei să faci o plimbare, nu uita să te oprești la Chamarel. Acesta este un sat situat în partea de sud a insulei, în apropierea faimoasei cascade cu același nume. Cascada Chamarel este spectaculoasă, iar frumusețea  acesteia nu este egalată decât de cealaltă atracție din zonă. Aceasta este reprezentată de cele 7 pământuri colorate, singurul loc din lume în care poți vedea dune în șapte culori diferite.

Pentru ca experiența în Mauritius să fie una completă, înscrie-te la un curs de gătit în stil tradițional Creole sau participă la o degustare de rom.

Seychelles – O frumusețe neatinsă de civilizație

Dacă îți dorești să vizitezi locuri care încă nu au fost atinse de civilizație, cu frumuseți naturale care s-au păstrat, mii de ani, trebuie să vizitezi cel puțin una dintre insulele arhipelagului Seychelles. Dintre cele 115 insule situate în estul Africii, în Oceanul Indian, majoritatea sunt încă nelocuite. Aceste insule adăpostesc unele dintre cele mai frumoase rezervații naturale, plaje exotice înconjurate de vegetație luxuriantă și o faună unică în lume.

Insula Mahe, care adăpostește capitala Victoria, se întinde pe o suprafață de 27 de kilometri în lungime și 8 km în lățime, însă adăpostește peste 70 de plaje de o frumusețe nemaiîntâlnită. La 44 de kilometri de Mahe se află insula Praslin, cu plaje virgine și o vegetație de corali extrem de bogată.

În recifurile din apropierea plajelor trăiesc peste 900 de specii de pești, moluște sau alte viețuitoare marine. În plus, pe uscat ai șansa de a întâlni diverse specii de păsări exotice și țestoase gigant.

Dacă preferi sporturile marine, alege insula exclusivistă Denis, cu numai 25 de bungalouri în total. Acolo poți practica pescuitul oceanic, snorkeling și scuba diving.

Bali – Dimineața lumii

Una dintre cele mai populare destinații pentru vacanțele exotice este insula Bali, din Indonezia. Frumusețea peisajelor naturale, stilul de viață al localnicilor, spiritualitatea de pe insulă fac din Bali mai mult decât o destinație cu o plajă.

Insula celor 1000 de temple merită explorată pas cu pas. Acolo, vei descoperi plantații de orez, vulcani, păduri tropicale și plaje cu nisip alb și palmieri. Cu toate acestea, cel mai mult te va impresiona pofta de viață a localnicilor, modul lor simplu de a vedea lucrurile, dansurile, muzica și cultura balineză.

Vizitează Pădurea Maimuțelor și Tanah Lot, acolo unde se află templul regal construit în 1624, orașul Ubud cu cafenelele și galeriile sale de artă sau templul Mamei de Besakih, cel mai sacru și mai mare templu hindus din Bali.

Oricare dintre aceste destinații ai alege pentru viitoarea ta vacanță exotică, nu vei fi dezamăgit. Te vei întoarce din vacanță complet relaxat, cu o mulțime de fotografii perfecte și amintiri de vis.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil