Home Calatorii Top avantaje pentru a calatori cu trenul

Top avantaje pentru a calatori cu trenul

by GetLokal.ro

Daca vrei sa ajungi undeva in siguranta, atunci ar fi bine sa alegi trenul. Fata de masina, in tren te poti simti mult mai in siguranta acolo. Calatoria cu acest mijloc de transport, poate avea atat avantaje cat si dezavantaje. Pot afirma ca numarul avantajelor este mult mai mare decat cel al dezavantajelor. As putea da exemplus i de cateva dezavantaje cum ar fi: intarzierea, coada de la casa de bilete, frigul din salile de asteptare. Am realizat un top zece al avantajelor calatoriei cu trenul.

1.Alegerea libera

Poti alege singur cu ce fel de tren vrei sa calatoresti. Personalul sau Reggio. Care este diferenta? Personalul opreste in toate statiile, iar trenul Regio (R) opreste doar in anumite statii. Diferenta dintre cele doua o constituie pretul biletului, la trenul personal fiind mult mai ieftin decat la reggio.

2.Bilete online

Mai nou, poti cumpara bilete de tren online. Avantajul este acela ca poti evita cozile imense de la casele de bilete. In plus, daca iti achizitionezi biletul online, poti avea parte si de o reducere de 15%. Siteuri unde poti gasi reduceri la bilete, poti vedea aici

3.Mersul trenurilor online

Pe langa faptul ca iti poti achizitiona biletul online, te poti uita de mersul trenurilor si online. Pe cfr.ro gasesti toate informatiile de care ai nevoie, vizualizezi distanta pe care esti nevoit sa o parcurgi, vezi pretul biletului, etc. Daca nu esti obisnuit cu internetul, poti suna pur si simplu la gara, si vei primi informatiile telefonic.

4.Poti trimite bagaje

In schimbul unei sume de bani, poti trimite un pachet cuiva drag. Tot ce trebuie sa faci, este sa vorbesti cu controlorul de serviciu si ii spui numele persoanei careia vrei sa i trimiti pachetul si tot ce trebuie sa faca persoana respectiva este sa mearga la gara si sa astepte  trenul respectiv.

5.Curse in strainatate

Cele mai citite articole

Daca iti este teama de avion sau de autobuz, poti alege sa calatoresti cu trenul si in strainatate. Iti achizitionezi biletul din timp si vii in gara cu cateva minute mai devreme. In aceste trenuri, ai parte de tot confortul necesar, ai chiar si un pat, in care sa te simti confortabil.

6.Reducere pentru studenti si pensionari

Daca esti student sau pensionar poti beneficia de reducere de 50% la trenul personal (cu carnetul de elev, legitimatie de calatorie sau cupoane de pensie) si 30% la trenul Reggio cu legitimatia de student.

7.Anuntarea trenurilor

De fiecare data cand un tren trebuie sa soseasca sau cand trebuie sa plece acesta este anuntat sau este afisat pe panourile din fata garii. Totodata este afisata si linia de la care pleaca fiecare tren. Daca nu esti insa lamurit, poti merge la casa de bilete sa ceri informatii in plus.

8.Calatorii cu grupuri

Daca ai un grup mare si vrei sa calatoresti cu trenul, ai facut alegerea perfecta. Daca alegi sa calatoresti cu prietenii, primesti si o reducere de 28%. Asadar, fie ca mergi la mare sau la munte, calatoria cu trenul esten alegerea potrivita.

9.Preturile accesibile

Cel mai ieftin bilet, este biletul la tren. Poti avea parte si de reducere. Este cu mult mai ieftin decat pretul unui bilet la autobuz sau masina. Asadar, daca esti o persoana economa, cu trenul poti face alegerea potrivita.

10.Compartimente

Daca vrei sa ai parte de un spatiu doar pentru tine si prietenii tai, poti alege, vagoanele cuseta. Un astfel de compartiment include 6 locuri, si il poti avea doar pentru tine si prietenii tai.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil