Home Utile Tractorul – un utilaj indispensabil in orice ferma!

Tractorul – un utilaj indispensabil in orice ferma!

by GetLokal.ro

Tractorul este un fel de fundatie pentru orice ferma, indiferent ca este vorba despre productia de plante sau de animale. Fara el, poate fi aproape imposibil sa conduci ferma si sa te ocupi de lucrarile agricole. 

De ce este necesar un tractor in orice ferma?

Tractoarele sunt utilizate in principal pentru cooperarea cu masinile agricole, unele dintre acestea necesitand putere prin intermediul unui arbore cardanic, de exemplu cultivatoarele, cositoarele, presele de paie, semanatoare prasitoare, pulverizatoarele sau distribuitoarele de ingrasaminte.

Masinile si dispozitivele sunt cel mai adesea montate folosind o legatura in trei puncte, care permite atasamentului sa fie suspendat pe un lift hidraulic. Ca urmare, uneltele pot fi ridicate pentru transport si coborate atunci cand se lucreaza pe camp. De asemenea, tractoarele sunt folosite pentru a transporta tot felul de materiale pe remorci adaptate pentru aceasta. Viteza mare atinsa de aceste vehicule face posibila transportul marfurilor chiar si pe distante mari intr-un timp relativ scurt.

Datorita versatilitatii si adaptarii lor la lucru pe teren dificil, tractoarele sunt folosite si in afara sectorului agricol – sunt folosite in lucrari de pamant, gradina, silvicultura si constructii. 

Ce tipuri de tractoare pot fi alese?

Cele mai citite articole

Exista mai multe tipuri de tractoare – diviziunea principala se face prin verificarea conducerii. Tractoarele cu roti cu tractiune permanenta pe puntea spate au de obicei o putere de pana la 310 CP. Acestea sunt tractoare foarte versatile. Oferta include si tractoare cu roti cu tractiune permanenta pe ambele axe, uneori echipate cu un sistem de directie comutator si un motor cu o putere de pana la 600 CP. Tractoarele pe senile concepute pentru lucru in conditii de teren extrem de dificile sunt mai putin frecvente. 

Atunci cand cauta tractorul potrivit, fermierul este obligat sa isi analizeze nevoile si sa defineasca sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca aceste utilaje agricole. Atunci cand se alege echipamentul potrivit, trebuie luate in considerare nu doar marca si modelul, ci si multe alte caracteristici si functii care sa permita satisfacerea cat mai mult posibil a nevoilor existente.

De ce merita sa investesti intr-un tractor nou?

Un tractor nou presupune o cheltuiala semnificativa. Daca finantele fermei permit achizitionarea unui astfel de echipament, vei putea sa eviti o serie de probleme legate de achizitionarea unui utilaj uzat, cum ar fi, in primul rand, rata de esec, care in primii ani de utilizarea este neglijabila. 

Noua generatie de tractoare reprezinta o provocare in ceea ce priveste serviciul, deoarece necesita cunostinte de specialitate si instrumente de diagnosticare specializate. Trebuie sa tii cont de faptul ca, cel putin in perioada de garantie, contactul cu un centru de service autorizat va fi inevitabil.

Cand cumperi un tractor nou, merita sa iei in considerare opiniile si experientele utilizatorilor care au facut deja o alegere si au achizitionat un model nou. Astfel de oameni sunt bucurosi sa-si impartaseasca cunostintele despre fiabilitatea echipamentului pe tot felul de forumuri de internet.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil