Home Utile Trei greseli de evitat atunci cand incarci o masina electrica

Trei greseli de evitat atunci cand incarci o masina electrica

by GetLokal.ro

Masinile electrice sunt tot mai prezente in trafic si tot mai multi soferi fac pasul catre ele, datorita taxelor mai mici si costurilor mai scazute cu alimentarea.

Cand ai masina electrica o poti incarca la statiile publice de alimentare, insa multi au ajuns la concluzia ca este mai convenabil sa aiba acasa statii incarcare electrice. Iata, insa, cateva capcane pe care ar trebui sa le eviti:

Nu incarca masina in fiecare seara

O masina electrica nu are nevoie de alimentare zilnica, daca esti un sofer obisnuit, care o conduce cat sa se deplaseze de acasa la serviciu si inapoi, plus alte cateva drumuri pentru comisioane si cumparaturi. La o medie de 60-70 km parcursi pe zi aproximativ 3 incarcari pe saptamana pot fi suficiente, evident, in functie de autonomia bateriei.

Nu lasa bateria sa se descarce complet

Ideal este, la majoritatea masinilor electrice, sa incerci sa mentii nivelul bateriei peste 30%, pentru a-i prelungi durata de viata. Daca uneori se intampla sa cobori sub acest nivel nu este o problema, atat timp cat ea nu ajunge la zero si cat timp nu se intampla prea des.

Daca nu folosesti masina o perioada lunga de timp, va fi nevoie sa o pui periodic la incarcat, pentru ca anumite componente electrice consuma continuu din baterie, care se va descarca, astfel, lent. Daca, de exemplu, pleci pentru o perioada lunga de timp, de cateva saptamani, ar fi bine sa lasi masina „in priza”, pentru a evita descarcarea completa. Nu exista riscul supraincarcarii, tocmai datorita acelor componente care sunt mereu active.

Evita incarcarile rapide pe cat posibil

Incarcarea rapida incalzeste bateria masinii electrice mai mult decat incarcarea la intensitate normala. Supraincalzirea bateriei in mod repetat ii scade durata de viata.

Beneficiile unei statii EV la tine acasa

O statie EV este un adaptor care transforma curentul de la priza in curentul de care are nevoie masina ta pentru a functiona. El poate fi conectat la orice priza din casa cu conditia sa aiba o protectie in amonte, care sa il protejeze si pe el, si masina, dar si pe tine de eventuale defectiuni. Mai mult statia EV nu va interfera cu functionarea altor aparate electrice din casa.

De ce este bine sa ai acasa o statie de incarcare:

– eviti cozile care se pot forma la statiile de incarcare publice

– alimentezi masina fara a face vreun efort

– cand nu ai bani de benzina sau motorina, folosesti mijloacele de transport in comun sau mergi pe jos, dar alimentarea masinii electrice o platesti odata cu factura la curent

– costul „carburantului” este mai mic, in functie de cat ai negociat cu furnizorul de electricitate, si mai stabil decat al combustibililor fosili

– pui umarul la protectia mediului fara sa renunti la confortul personal.

Te ingrijoreaza valoarea la care ar putea ajunge factura la electricitate ca urmare a incarcarilor repetate ale masinii? Optimizeaza-ti locuinta folosind peste tot becuri LED si, eventual, fa pasul catre iluminatul inteligent, pentru un control mai bun al consumului de electricitate, in conditiile in care la frigider, masina de spalat, televizor si alte electrocasnice si aparate din casa iti este imposibil sa renunti fara a-ti modifica stilul de viata.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil