Home Utile Unde găsești piese auto ieftine când ai nevoie de reparații urgente la mașină?

Unde găsești piese auto ieftine când ai nevoie de reparații urgente la mașină?

by GetLokal.ro

Orice accident sau defecțiune a mașinii te poate pune în dificultatea de a nu avea cu ce să te deplasezi. Fiecare reparație presupune înlocuirea unor piese, astfel că de cât de repede le procuri depinde momentul când vei avea din nou mașină funcțională. În raport de cât de gravă este problema, vei putea monta piesele de schimb singur, în regim Do-It-Yourself, sau vei avea nevoie de ajutor specializat. În cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre soluțiile pentru cumpărarea componentelor auto atunci când ai nevoie de reparații urgente.

Avantajul pieselor din dezmembrări

Unele piese pot fi achiziționate fără probleme din dezmembrări. Dacă mașina „donatoare” nu a avut probleme în zona din care se dezechipează piesa de care ai tu nevoie, iar respectiva componentă este originală, ai o primă garanție a calității. Calitatea pieselor montate din fabrică pe o mașină este net superioară produselor de schimb, fie ele originale, OEM, sau aftermarket. În special pentru elementele de caroserie găsești piese auto din dezmembrări în Baia Mare, iar în cazul unui model cu aceeași culoare și aproximativ același an de fabricație nu trebuie decât să montezi piesa pe mașina ta și va părea că este acolo dintotdeauna. Dezvoltarea acestui segment de piață a dus la apariția mai multor parcuri de dezmembrări, dar și a unor site-uri de profil foarte bine puse la punct. Timpul de așteptare variază în funcție de cât de aproape ești de un asemenea spațiu sau de locul din care soliciți livrarea prin curier.

Direct în service

Unele ateliere auto au un stoc de piese uzuale, pe care le comandă din timp. Dacă în necesarul reparațiilor pentru mașina ta se regăsesc piese din acest stoc, atunci timpul tău de așteptare înseamnă exclusiv manopera de înlocuire. Un avantaj al atelierelor auto este că fac parte dintr-o rețea bine dezvoltată de distribuire a componentelor auto și pot solicita livrări cu prioritate. Astfel, pot primi de la producători sau distribuitori piese auto chiar în câteva ore de la emiterea unei comenzi.

Magazine online

Trendul migrării către spațiul online este valabil și în cazul comerțului cu piese auto. Platformele electronice s-au dezvoltat atât de mult, încât poți găsi orice piesă după modelul mașinii sau seria de șasiu. Pentru a naviga mai bine prin această ofertă vastă, în primul rând trebuie să cunoști diferențele dintre piesele originale (OE – Original Equipment sau Genuine), cele OEM (Original Equipment Manufacturer) și AfterMarket (AM). Dacă nu ești specialist în domeniu, mecanicul care se ocupă de îngrijirea mașinii tale te poate îndruma, în funcție de fiecare caz în parte, când trebuie să cumperi numai piese originale sau când raportul preț-calitate este mai bun pentru piese AfterMarket.

Depozite de piese auto

În general, în interiorul sau în apropierea marilor orașe s-au deschis depozite de piese auto, ale producătorilor sau distribuitorilor importanți. Un drum la un astfel de spațiu te poate ajuta să câștigi timp și bani. Magazinele mai mici de piese auto aplică un adaos comercial față de marii distribuitori, iar dacă nu au piesa în stoc, o comandă din depozit. Mergând direct la sursă, economisești timp și bani.

Reviziile de sezon, o defecțiune sau un accident sunt momente care te pot lăsa un timp fără mașină. Dacă ritmul cotidian al vieții tale depinde în mare măsură de deplasarea cu automobilul, perioada reparației trebuie să fie cât mai scurtă. Dezmembrările auto, atelierele care au stoc de piese, magazinele online sau depozitele sunt cele mai bune soluții pentru a avea o mașină funcțională în cel mai scurt timp. Dacă nu îți înlocuiești piesa în regie proprie, sfatul specialistului la care apelezi pentru manoperă poate fi o decizie înțeleaptă.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like