Home Fashion Ghid de layering sau cum să faci suprapuneri de haine ca o fashionistă

Ghid de layering sau cum să faci suprapuneri de haine ca o fashionistă

by GetLokal.ro

Dacă există o „lampă a lui Aladdin” în sezonul rece, cea care te poate ajuta să treci cu bine peste orice provocări meteorologice și să arăți de fiecare dată ca scoasă din cutie, aceea e layering-ul. Despre ce e vorba? Acest concept stilistic presupune suprapuneri cool de haine, cu rolul parțial de a te feri de frig și de a-ți permite să treci de la o temperatură la alta cu ușurință, scoțând nonșalant câte un strat, dar mai ales cu menirea de a te face să arăți wow.

Layering-ul este astfel nu numai secretul femeilor care se tem de iarnă și de provocările sale, dar și marele truc la care apelează întotdeauna fashionistele. Iată care sunt regulile ce te vor apropia de ținute perfecte în rândurile de mai jos!

Cum să îți iasă un layering de excepție: trucuri de respectat

Ține cont de îndemnurile de mai jos, iar layering-ul tău va putea fi oferit ca lecție de stil în manualele de modă de pretutindeni.

Încadrează-te în estetica minmalismului!

Un layering executat cu piese extravagante și cu detalii care acaparează atenția te va face să arăți precum o prințesă scăpătată care și-a pierdut casa și se luptă să păstreze cu ea toate posesiunile. Acest concept stilistic strălucește atunci când e executat cu piese simple: cardigane lungi și pufoase, sacouri și mantouri masculine, paltoane elegante, pulovere cu volume arhitecturale sau cu detalii interesante, pantaloni culottes, veste, ș.a.m.d. Cu cât ansamblul final pare mai simplu, cu atât layering-ul va fi mai reușit.

Păstrează paleta nuanțelor neutră

Precum în cazul curentului stilistic, neutralitatea nuanțelor este aproape obligatorie. Apelează la tonuri înrudite în ținuta ta pentru ca layering-ul să nu devină „too much”. Bej, cafe au lait, camel, ivory, caramel, ciocolată caldă, nuanța untului sau a smântânii și toate celelalte tonuri care îți lasă gura apă se vor potrivi perfect pentru un layering de milioane. Nuanțele trebuie să fie saturate, fără inflexiuni ostentative.

Accesorizarea trebuie să fie simplă și luxuriantă

Layering-ul emană grație apropierii de minimalism și de tonurile neutre un aer extrem de sofisticat. Accesoriile și bijuteriile trebuie să rămână în aceeași paletă. Un ceas de calitate, brățări din aur sau argint și lănțișoare la baza gâtului, subțiri și diafane, sunt podoabele perfecte pentru o ținută de tip layering.

Joacă-te cu volumele

Layering-ul presupune utilizarea volumelor spectaculoase: pulovere și rochii oversized, mantouri și sacouri bărbătești, pantaloni evazați, tricotaje care nu urmăresc câtuși de puțin linia corpului. Dar această regulă funcționează de minune dacă ai siluetă de fotomodel. În toate celelalte condiții, ai nevoie să spargi acest balon de confort cu cel puțin un element structurat: fie că e vorba despre o maletă, despre o pereche de pantaloni țigaretă sau despre pantofi cu toc, alegerea e a ta.

Knitwear is shining

„Tricotajele strălucesc”: aceasta este propoziția favorită a layering-ului. Nu te teme să compui o întreagă ținută în jurul tricotajelor, mai ales că starea ta de bine se va împleti cu stilul. Poartă pulovere supradimensionate peste pantaloni din cașmir, abordează fulare imense împletite de bunica peste rochii tricotate și cu paltoane de lână: crede-ne, iarna este foarte aproape să devină anotimpul tău preferat.

Îndrăgostește-te de fulare și eșarfe!

Să fim înțelese: layering-ul nu înseamnă doar sacouri purtate peste pulovere sau malete care se ivesc de sub un cardigan ce e așezat sub un palton. Poți recrea un layering de zile mari suprapunând un fular imens peste un cardigan oversized și o rochie delicată de tip slip dress,într-o zi friguroasă de toamnă. Nu lăsa eșarfele și fularele mari doar pentru zilele când ninge ca în povești, ci învață să profiți de pe urma darurilor lor indiscutabile în orice anotimp.

Cele mai citite articole

Sursa foto: iStock

https://www.istockphoto.com/photo/woman-dressed-in-multilayered-autumn-outfit-gm1042685012-279147191 

Lasă toate piesele la vedere

Nu mai e layering dacă doar tu știi de el. Acest concept stilistic nu se referă nici pe departe la maiourile ascunse pe sub pulovere. Precum o vrăjitoare, e esențial să reușești să dezvălui câte ceva din fiecare element pe care îl porți fără să se vadă că asta e intenția ta. De exemplu, lasă gulerul cămășii să se ridice deasupra puloverului sau poartă paltonul descheiat ca să evidențiezi și maleta, și puloverul.

Piesele de bază ale layering-ului

Te-au atras ideile noastre de mai sus și abia aștepți să îți exersezi talentele? Iată care sunt piesele basic pentru un layering reușit!

Cardigane. Nu vorbim nici pe departe de cele scurte, ci de cardiganele lungi, oversized, care se ițesc provocator de sub un palton și care ascund ispititor bluze, malete sau topuri tip lenjerie.

Mantouri și sacouri. E musai să fie de inspirație masculină! Investește în modele de blazere în carouri, în paltoane impecabil croite și în mantouri numai bune pentru vremea rea.

Rochii. Ideale pentru layering sunt rochiile supradimensionate, cele pulover și cele tricotate, dar te poți juca cu acest concept și poți adăuga și o rochie de tip slip dress (rochia-lenjerie), care să condimenteze un ansamblu format numai din tricotaje.

Pulovere. Sunt piesa adorată de layering. Apelează tot la pulovere oversized, dar nu te teme nici de cele cu detalii interesante, cu texturi creative sau cu decupaje și volume. Și layering-ul are nevoie de un strop de sare și piper.

Pantaloni. Un sfat avem: nu te rezuma doar la blugi atunci când compui ținute cu layering. Fii inventivă și introdu în ținutele tale pantaloni de tip jogger, pantaloni evazați tricotați, culottes din materiale călduroase: tot ce te face să te simți confortabil e neapărat de păstrat.

Eșarfe și fulare. Ți-am povestit mai sus cât de importante sunt, așa că nu cumva să le neglijezi, pentru un layering ce ar face orice fashionistă să pălească de invidie.

Bluze. Cămășile sunt sacre pentru layering, fiind acea piesă în jurul căreia poate gravita o ținută întreagă. Mai mult, alături de malete, cămașa este acel item care le poate ajuta mai ales pe începătoarele în ale layering-ului să creeze ținute memorabile.

Cumpără bluze de damă de aici pentru un layering care va lăsa și iarna cu gura căscată!

Bluza crem cu imprimeu floral Rebeka se va înțelege de minune cu un cardigan moale și un palton camel, cu pantaloni office și cele mai frumoase botine din colecția ta!

Cele mai citite articole

You may also like