Home Viata sanatoasa Varsta potrivita pentru tratamentul ortodontic la copii

Varsta potrivita pentru tratamentul ortodontic la copii

by GetLokal.ro

Varsta pentru a incepe tratamentul ortodontic la copii variaza in functie de tipul de problema sau de malocluzie. Cele mai multe malocluzii sunt de origine  ereditara.  In plus, anumiti factori pot agrava malocluzia. Factorii care pot agrava malocluzia sunt:

  • respiratia pe gura; 
  • suptul degetului mare;
  • pierderea prematura a unui dinte primar;
  • prezenta unui dinte supranumerar. 

De exemplu, respiratia pe gura poate agrava o malocluzie si poate complica corectia viitoare. Suptul degetului mare, dupa varsta de 2 ani va crea, de asemenea, o pozitie incisiva proasta. Prin urmare, este important sa se intercepteze factorii care pot agrava malocluzia cat mai curand posibil.

7 ani – varsta optima pentru vizita la ortodont

Se recomanda consultarea unui ortodont in jurul varstei de 7 ani. Aceasta prima vizita evalueaza dezvoltarea maxilarelor si eruptia dintilor. Unele probleme trebuie corectate inainte de eruptia caninilor si premolarilor. 

 

Se recomanda apoi o prima faza a tratamentului. Aceasta prima faza va avea un efect favorabil asupra dezvoltarii si eruptiei dintilor. Uneori, prima faza a tratamentului evita necesitatea corectiei in adolescenta. In timp ce in unele situatii prima faza va reduce cu siguranta gravitatea problemei.

 

Unele probleme trebuie corectate atunci cand dintii permanenti au erupt. In mod ideal, aceasta perioada ar trebui sa corespunda si perioadei active de crestere. Perioada adolescentei reprezinta astfel o perioada favorabila pentru corectarea mai multor tipuri de malocluzii. Monitorizarea regulata in timpul eruptiei dintilor permite monitorizarea malocluziei si prevenirea factorilor care o pot agrava.

 

Cele mai citite articole

Prin urmare, multe probleme pot fi surprinse la o varsta foarte frageda, ceea ce uneori poate elimina sansele de a avea o corectie ortodontica in adolescenta. Desigur, nu este intotdeauna posibil sa se  intercepteze malocluziile, deoarece majoritatea sunt de origine ereditara.

 

Copiii si adolescentii reprezinta cea mai mare parte din pacientii tratati in ortodontie. Multi cred ca este un moft. Dimpotriva, majoritatea corectiilor ar trebui facute in timpul dezvoltarii active. Pentru a promova cresterea, tratamentele pentru copii si adolescenti contribuie la imbunatatirea relatiei maxilarului. Astfel, corectarea relatiei maxilarului promoveaza un echilibru mai bun in raport cu restul fetei. Corectarea la o varsta mai frageda reduce, de asemenea, agravarea problemei.

Dezvoltarea dentara la copii

Dezvoltarea dentara are faze care uneori ii ingrijoreaza pe parinti. Insa unele pozitii dentare nu necesita neaparat o interventie ortodontica, precum un aparat ortodontic. Cand incisivii erup, nu se aliniaza in pozitia lor finala imediat ce apar in gura.

 

De aceea in dentitia primara, este de dorit sa existe spatii intre incisivi. Dintii permanenti sunt mai mari decat incisivii primari. Deci, atunci cand un incisiv permanent erupe, acesta foloseste spatiul dintelui primar si spatiul suplimentar, atunci cand este prezent. 

 

Astfel, atunci cand nu exista un exces de spatiu, dintele permanent nu se va putea alinia corect. Chiar mai problematic, incisivul foloseste spatiul dintelui primar si, de asemenea, spatiul unui alt dinte primar. Prin urmare, aceasta reprezinta o pierdere prematura a unui dinte primar. Pierderea prematura a unui dinte primar va duce la corectia ortodontica viitoare.

Cele mai citite articole

You may also like